У Дніпрі презентували нове оформлення для тролейбусів

У Дніпрі презентували нове оформлення для тролейбусів

Дніпровські тролейбуси почали стилізувати під єдиний дизайн. Ззовні їх оформлюють у лазурний колір із зображенням символіки міста, а всередині зробили різнокольорову навігацію (інформаційні стікери для пасажирів).

«Від початку тролейбус має заводське оформлення салону. Тобто ми не створювали новий дизайн, а лише оформили машини у співпраці з громадським об’єднанням «Дніпро дизайн». Інформаційні стікери зробили у трьох кольорах. Жовтим кольором позначено все те, що стосується оплати проїзду, багажу тощо. Синім – інформаційні вказівники, наприклад, тримання за поручні, місця для пасажирів із дітьми, для колясок чи інвалідних візків, розміщення USB-розеток тощо. Червоним кольором – про випадки аварійних ситуацій. Загалом ці кольори обрані тому, що між ними найбільша кольорова різниця. Окрім того, усередині тролейбуса розміщена схема руху електротранспорту у місті», – розповів головний художник Дніпра Сергій Білопольський.

Він також зазначив, що наразі команда фахівців працює над створенням єдиного дизайну для дніпровських трамваїв. Відомо, що ззовні вони будуть червоними.

Зі свого боку заступник директора з експлуатації та перевезень комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» Володимир Сусленков додав:

«На сьогодні вже шість тролейбусів мають нове оформлення. Нові тролейбуси, які місто отримає, теж будуть у новому дизайні. А надалі усі інші такі машини, що проходитимуть капітальний ремонт, теж робитимуть у єдиному стилі. Кінцева мета – щоб тролейбуси та трамваї Дніпра мали своє забарвлення, були у єдиному дизайні».