У Дніпрі завершується оновлення ескалатора на станції метро «Вокзальна»

У Дніпрі завершується оновлення ескалатора на станції метро «Вокзальна»

Ескалатор № 4 на станції «Вокзальна» – уже другий, що пройшов ремонт на цій локації. Оновлення почали на початку червня. Саме тоді ескалатор повністю розібрали і вивезли в депо. Там промили тягові ланцюги, замінили зношені стопорні кільця і маслянки, а потім випробували за подвійного навантаження на спеціальному стенді.

«Ескалатори – це об'єкти підвищеної небезпеки, тому експерти щорічно проводять ретельну експертизу їх придатності до експлуатації, але після 180 тисяч годин пробігу навіть справний ескалатор підлягає оновленню. Його повністю розбирають, перевіряють наявність дефектів на всіх вузлах, замінюють зношені деталі, фарбують металоконструкції і проводять регулювальні роботи», – розповів заступник технічного директора з ремонтів КП «Дніпровський метрополітен» Олександр Онофрійчук.

На станції метро «Вокзальна» відремонтовано 186 пар тягових ланцюгів, вісім забракували через механічні пошкодження і замінили. Ті, що пройшли ремонт, привезли на «Вокзальну», зараз йде їх навішування.

«Наступний етап – установлення 363 східців. У депо кожен з них перевірили на цілісність і випробували за геометричними параметрами на стенді, що імітує верхній і нижній вхідні майданчики ескалатора. Крім цього, зараз проводиться повна заміна «бігунків» – коліщаток, якими рухається ескалатор. Раніше через їх знос були випадки технічних зупинок ескалатора, а це створювало незручності пасажирам. Тепер про це можна забути років на 10 як мінімум», – розповів начальник ділянки капітального ремонту ескалаторів Юрій Голуб.

Завершити роботи ремонтники планують до кінця січня 2020 року. Після складання та регулювання ескалатора всі параметри його роботи перевірять фахівці Придніпровського експертно-технічного центру. Працюватиме конструкція як мінімум років двадцять – до наступного оновлення.

У 2020-му ремонти продовжаться: їх виконають спочатку на 3-му, а потім на 2-му ескалаторі станції «Вокзальна».