Через згортання урядом бюджетних програм у Дніпрі можуть зупинитися ремонти низки шкіл і дитсадків

Через згортання урядом бюджетних програм у Дніпрі можуть зупинитися ремонти низки шкіл і дитсадків

Згортання Кабінетом Міністрів деяких бюджетних програм може коштувати місту проектів, пов’язаних з Державним фондом реконструкції та розвитку. Йдеться про низку ремонтів шкіл, дитячих садочків і спортивних об‘єктів.

«По всій країні зупинені будівництва: лікарні, школи, дитячі садки, які місцеве самоврядування робило спільно з держбюджетом або за його рахунок», — повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

У решті питань проблема з наповненням держбюджету наразі не матиме наслідків для місцевого самоврядування у Дніпрі. Водночас схожий інцидент відбувся наприкінці осені — коли при перерозподіленні коштів субвенції на соціально-економічний розвиток не було враховано виконані підрядниками ремонти. Тоді місцеве самоврядування країни залишилося без 1.7 млрд грн.

Зі свого боку представники профільних відомств міськради Дніпра стурбовані ситуацією, що склалася. Директор департаменту економіки, фінансів і міського бюджету Володимир Міллер назвав спостереження за ситуацією «тривожним очікуванням» для всього місцевого самоврядування. Адже подібний прецедент із призупиненням фінансування стався вперше за останні щонайменше п‘ять років.