Дніпро відзначив Хрещення Господнє (ФОТО)

Дніпро відзначив Хрещення Господнє (ФОТО)

19 січня у Дніпрі відкрили 10 офіційних майданчиків для водохресних занурень. На кожному з них Дніпровська міська рада встановила роздягальні й організувала чергування бригад ДСНС, медиків і поліції. Також задля безпеки пірнальників було обстежено дно водойм.

Масштабне святкування Водохреща відбулося на пляжі парку Сагайдак. Там встановили сцену – усіх присутніх розважали творчі колективи міста. Скупатися у річці від самого ранку приходили тисячі містян із родинами та друзями.

«Організація відбулася на доволі високому рівні. Головною для мерії була безпека. Тому у нас безпрецедентна кількість силовиків: поліція та національна гвардія. Також присутні рятувальники з усіма засобами для порятунку на воді та швидка допомога. І, звісно, жодне свято не буває без смаколиків, і тому на території присутні фуд-корти зі смачною їжею. Для усіх, хто має бажання занурюватися, у наявності є два намети: жіночий і чоловічий. Також для містян організували святкову програму», – повідомив директор КП «Етнографічні парки Дніпра» Дмитро Каюк.

Дніпрянин Роман Лещенко занурюється вже дванадцятий рік поспіль. Розповідає, – ніколи до цього не готується.

«Для мене це – благодать Господня і духовна підготовка. Після занурення відчуваю бадьорість. Одразу стає краще, і життя змінюється», – поділився дніпрянин.

Не готується до пірнання і дніпрянка Тетяна Савченко. Вона занурюється на Водохрещу вже шість років. Від самого процесу отримує заряд адреналіну.

«Я заряджаюсь на цілий рік. Після цього практично не хворію і взагалі від цього отримую кайф – мені дуже подобається», – поділилася Тетяна.

Валентин Білий займається моржуванням, пірнає вже років сорок.

«У мене прекрасні відчуття, легкість. Мені 84 роки і я думаю, що моржування укріплює здоров’я. Пам’ятаю, що багато років тому тут були цілі групи моржів з педагогами і морози були мінус 25 – 30 градусів. Рекомендую усім займатися своїм здоров’ям і вірити в Бога, і все буде добре. Людина поморжувалася і тепер рік не хворітиме», – розповів Валентин Білий.

Довідка. Дніпровська міська рада організувала 10 офіційних майданчиків для занурень на Водохрещу: парк Сагайдак, храм Різдва Пресвятої Богородиці (вул. Набережна Заводська, 96), озеро на ж/м Червоний камінь, пляж на Монастирському острові, Свято-Андріївський храм (ж/м Перемога, вул. Набережна Перемоги, 59-А), Палац культури «Північний» (берег р. Самари, човнова станція «Сом»), храм на честь Собору Іонна Хрестителя (вул. Січеславська Набережна, 27-Д), храм Святителя Миколая (острів Монастирський, вул. Монастирська, 1), храм ікони Божої Матері «У скорботах і печалях Утішання» (вул. Набережна Перемоги, 37-Д), територія Культурно-етнографічного клубу «Січ» (вул. Набережна Перемоги, 134).