За фактом пошкодження пам'ятника жертвам Голокосту поліція відкрила кримінальне провадження

За фактом пошкодження пам'ятника жертвам Голокосту поліція відкрила кримінальне провадження

19 січня місцеві жителі повідомили про пошкодження пам'ятника жертвам Голокосту в Центрально-Міському районі Кривого Рогу, повідомляють уВідділі комунікації поліції Дніпропетровської області.

Його розфарбували червоною фарбою.

Наразі за даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину, а також затримання причетних до його скоєння осіб.

Посол Ізраїлю в Україні Жоель Ліон у своєму твіттері, повідомляючи про інцидент, тегнув президента Володимира Зеленського івисловив сподівання на панування закону та справедливості.

Акт вандалізму вчинили неподалік батьківського дому Володимира Зеленського всього за лічені дні до Дня пам'яті жертв Голокосту,
– наголосив у своєму повідомленні посол.

Пізніше Жоель Ліон також опублікував кадр з камер спостереження, на якому невідомий чоловік саме розфарбовує пам'ятник. Цього разу він тегнув міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, попросивши знайти злочинця, докази щодо вини якого вже представлені.