У Дніпрі громадські організації можуть отримати ґранти на реалізацію проєктів

У Дніпрі громадські організації можуть отримати ґранти на реалізацію проєктів

У Дніпровській міські раді розпочато конкурс на виділення ґрантів для реалізації проєктів громадських організацій. Він проводиться вже четвертий рік поспіль, за цей час було успішно реалізовано 27 ініціатив. У мерії планують профінансувати проєкти на загальну суму 2 млн грн. Заявки на конкурс можна подавати до кінця лютого.

Про це під час пресконференції 30 січня повідомив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.

«Ми ставимо собі за мету підтримувати ініціативи громадських організацій. Вони можуть отримати ґранти на реалізацію проєктів у таких сферах: розробка інноваційних рішень для вирішення проблем громади та органів місцевого самоврядування, створення ресурсно-комунікаційних платформ, на яких громадські організації могли б спілкуватися між собою, отримувати певні знання та навички щодо написання проєктів, кошторисів тощо. Уже було успішно реалізовано ініціативи, в рамках яких людей поважного віку навчали користуватися онлайн-сервісами, молодь – основ громадянського суспільства, а голів органів ОСББ та активних громадян – як користуватися міськими та державними електронними сервісами, як спілкуватися з органами влади, оформлювати електронні підписи. Також було реалізовано проєкт «Школа громадського діяча», де молоді лідери отримали знання і навички з написання та реалізації проєктів для вирішення складних соціальних, екологічних та інших проблем», – зазначив Артем Нідєлько.

Для тих громадських організацій, які бажають взяти участь у конкурсі, орієнтовно у середині лютого буде проведено семінар-тренінг з правильного оформлення конкурсної заявки. До цього часу учасникам потрібно буде підготувати необхідний пакет документів.

«Про час і місце проведення тренінгу ми повідомимо додатково. Наразі усі охочі можуть реєструватися до участі за номером телефону: 744-00-16», – додав Артем Нідєлько.

Заявку обов’язково необхідно подати як в електронному, так і друкованому вигляді (проспект Дмитра Яворницького, 75 (503 кабінет)). Детальну інформацію можна отриматитутабо за номером телефону: 744-00-16.

Реалізувати проєкти переможців планують до кінця жовтня 2020 року.