У Дніпрі з'являться наземні пішохідні переходи замість підземних (ФОТО)

У Дніпрі з'являться наземні пішохідні переходи замість підземних (ФОТО)

На Запорізькому шосе є два підземних переходи: на перехресті з вулицею Космічною та Панікахи.Цьогоріч поряд з підземними з'являться регульовані наземні пішохідні переходи.

Про це повідомляється у групіUrban Dnipro на Faceboo.

"Підземні переходи в місті — джерело щоденних страждань! Ними не в змозі користуватися люди з інвалідністю, з маленькими дітьми, з валізами, літні та хворі люди, велосипедисти тощо. Таких людей в кожному місті 30%, тобто третина всього населення. Кожен спуск та підйом для них — щоденне випробування та приниження. Звичайно, так бути не має, адже здорове місто — інклюзивне: доступне, комфортне та безпечне для кожного", — говориться у повідомленні.

На Запорізькому шосе є два підземних переходи: на перехресті з вулицею Космічною та Панікахи. Цьогоріч поряд з підземними з'являться регульовані наземні пішохідні переходи з острівцями безпеки, підсвічуванням, пониженнями та велопереїздами. Про це йдеться в наступних тендерах:
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-01-22-001488-c
https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-01-22-001512-c

"Це чудова новина! Упродовж останніх десятиліть в Дніпрі ліквідували з десяток наземних переходів, чим серйозно погіршили якість життя містян. Проте зараз відбувається зворотня ситуація — місто повертає втрачений комфорт людям! За це спасибі фахівцям з КП «Дніпродорсервіс», які вже понад три роки систематично приводять до ладу організацію та безпеку дорожнього руху в Дніпрі. Упродовж цього часу в місті вперше почали з'являтися острівці безпеки, підсвічування переходів, звуження проїзної частини тощо. І ось нарешті — наземні переходи замість підземних!", — написно у пості в групі.