У Дніпрі відбудеться бал для людей з інвалідністю «Night to Shine Ukraine»

У Дніпрі відбудеться бал для людей з інвалідністю «Night to Shine Ukraine»

Цього року він підтриманий програмою «Культурна столиця».

У Дніпрі, 6 лютого, вже втретє проходитиме бал для людей з інвалідністю «Night to Shine Ukraine». Цього року він підтриманий програмою «Культурна столиця». Захід стартує о 17:00 у культурно-діловому центрі «Менора».

За словами керівника художньої ради при міському голові, заслуженого діяча мистецтв України Григорія Гельфера, у 2018 році Дніпро став першим містом на пострадянському просторі, що долучилось до подібних балів у всьому світі.

«Це дійсно важлива і потрібна справа, передусім для учасників балу. Вони справжні взірці оптимізму, мужності, ставлення до життя. Цей бал – гарна нагода для таких людей показати свої безмежні таланти. Тому «Культурна столиця» підтримала проведення такої події у Дніпрі. Окрім того, проведення цього проєкту доводить, що Дніпро дотримується вимог інклюзивності у рамках конкурсу від Українського культурного фонду на здобуття титулу «Великої культурної столиці», а значить і цілком достойний цього почесного звання», – сказав під час пресконференції 3 лютого Григорій Гельфер.

Зі свого боку директорка балу «Night to Shine Ukraine», громадська діячка, волонтерка Олена Зайцева подякувала міській владі за підтримку у проведенні заходу.

«Це велика допомога, без якої дуже важко обійтися. Такий захід потрібен людям з інвалідністю. Вони чекають цієї події з нетерпінням. Наприклад, цього разу реєстрація на бал завершилася у рекордний термін, рівно за добу. Щороку учасників «Night to Shine Ukraine» більшає. Якщо перший захід зібрав близько 100 людей, то нинішнього їхня кількість зросла до 250. Для них підготовлена насичена програма: професійні зачіски, макіяж, фотосесії, танці, катання на лімузинах, частування, подарунки», – розповіла Олена Зайцева.

Директорка балу також додала, що цього року вперше відбудеться конкурс талантів, учасники якого демонструватимуть свої вміння та навички у різних видах творчості (співи, танці, вишивання, оригамі тощо).

Одна із постійних учасниць балу – Людмила Чубенко. Жінка порівнює цю подію з чимось феєричним.

«У мене, наприклад, у житті не було випускного. А цей бал – на кшталт такої події. Я відчуваю себе справжньою принцесою. Крім того, це нові знайомства, зустрічі з друзями, спілкування, гарні емоції, посмішки. Словом, це відчуття свята», – наголосила пані Людмила.

Водночас начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов висловив сподівання на подальшу співпрацю з організаторами у проведенні як цього балу, так і подібних подій.

«Цілком відкриті для такої співпраці. Ми відкриваємо інклюзивні можливості для навчання дітей та дорослих музики. Думаю, у нас повинні з’явитися різні форми такої взаємодії з театральними та іншими закладами культури», – додав представник мерії.