У Дніпрі облаштували нові зупинки транспорту (ФОТО)

У Дніпрі облаштували нові зупинки транспорту (ФОТО)

Декілька зупинок у центрі Дніпра отримали нове оформлення — з інформаційнимимпозначками, піктограмами транспорту та айдентики міста.

Про це повідомляється у групіdnipro.designна Facebook.

"Ось що ми додали та змінили з часу попереднього тестування. Ми переконані, що рішення використати напівпрозору плівку, яка імітує піскоструйну обробку скла, було дуже важливе. (Звісно, що обробляти піскоструєм було б ідеально). Тож, у нас з’явилась «спідниця» у нижній частині скла та піктограми транспорту й айдентики міста, які, мають ще одну функцію - позначати скло для безпеки.

Інформаційні позначки назви зупинки та номери транспорту ми вирішили не друкувати, а робити у вигляді аплікації - це більш тривке та стале рішення. Також, ми нанесли інформацію з обох боків. Тепер пасажирам не потрібно буде зазирати за ріг, щоб отримати інформацію. Ми неодноразово спостерігали таку поведінку під час досліджень. Містяни скоріш запитували перехожих, ніж шукали інформацію всередені.

Так, ми розуміємо, що це лише оформлення нових, але вже існуючих об'єктів. Наразі, ми працюємо над зміною бачення зупинок, як частини транспортної системи. В першу чергу, під час проектування зупиночного комплексу, ми хочемо приділити увагу потребам інформаційного дизайну", — говориться у повідомленні.

Окрім цього, було додане окреме нагадування про заборону куріння на зупинках куріння, бо це громадський простір. Посилання на відповідний закон також є.

Зупинка — інтегральна частина транспортної системи. Вона вирішує декілька важливих проблем: вказує де зупиниться транспорт, який транспорт та коли на нього чекати.