У мерії Дніпра розповіли про особливості реєстрації на ЗНО-2020

У мерії Дніпра розповіли про особливості реєстрації на ЗНО-2020

Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання стартувала 3 лютого і триватиме до 24 березня. Водночас для випускників шкіл, професійних (професійно-технічних) закладів освіти цей термін – до 17 березня. Внести зміни до реєстраційних даних можна до 24 березня.

Про це під час прямої телефонної лінії 5 лютого повідомила директорка Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти Марина Горбенко-Хвастунова.

Для реєстрації необхідно заповнити картку, яку можна сформувати через сайт українського чи регіонального центру оцінювання якості освіти. Далі необхідно наклеїти два фото на документи і написати текст-прохання зареєструвати на ЗНО-2020. Його приклад міститься у контрольно-інформаційному листі, який абітурієнт отримує під час реєстрації.

Потім слід додати копію паспорта, завіривши власним підписом, і принести усе це до школи (технікуму чи училища). Заклади комплектують пакет документів і надсилають до регіонального центру.

«Ми вже обробляємо документи і надсилаємо сертифікати до закладів. Вони і є підтвердженням того, що людина зареєстрована. Тобто заповнена реєстраційна форма – це ще не є реєстрацією. Дійсно, необхідно дотриматися певної процедури, але правила цілком зрозумілі. Щодо випускників минулих років, то вони самостійно доставляють до регіонального центру документи», – розповіла Марина Горбенко-Хвастунова.

Директорка Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти також нагадала, що у формі ЗНО абітурієнти складатимуть тестування, яке матиме подвійну силу – державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти і вступного іспиту:

«Новації нинішнього року мінімальні – це обов’язковість третього предмету державної підсумкової атестації у формі ЗНО для учнів закладів професійно-технічної освіти або студентів технікумів, які здобувають повну загальну середню освіту цьогоріч».

ЗНО відбуватиметься з 11 дисциплін. Учасник може обрати для себе максимум чотири предмети. Обов’язковими для зарахування ДПА у формі ЗНО залишаються українська мова й література, а також історія України або математика – на вибір.

Основна сесія ЗНО проходитиме з 21 травня по 15 червня.