У Дніпрі посилили санітарну обробку міських автобусів

У Дніпрі посилили санітарну обробку міських автобусів

Автобуси у Дніпрі посилено оброблятимуть до 19 лютого включно.

Понад 1000 автобусів у Дніпрі щодня проходять посилену санітарну обробку. Подібні заходи ініційовані мерією через перевищення епідемічного рівня захворюваності на ГРВІ. За допомогою спеціальних засобів машини обробляють комплексно раз на добу на базі та додатково – у міжрейсовий час. Також водіям рекомендовано носити маски, які мають видавати на автопідприємствах.

«Розчини для обробки рекомендовані епідеміологами. На вибір пропонувалося один із чотирьох засобів. Також кожне автопідприємство самостійно обирає, чи проводитиме дезінфекцію самостійно, чи за допомогою сторонніх фахівців, з якими необхідно буде окремо укладати договір», – розповів спеціаліст сектору контролю та моніторингу виконання договірних зобов’язань департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Іван Васючков.

Після обробки салону кожен автобус провітрюється щонайменше 15 хвилин.

«Дезінфекційні розчини ми заготовили заздалегідь: в осінньо-зимовий період часто трапляються такі спалахи. За здійсненням санітарних вимог на лінії щодня стежить служба безпеки руху нашого підприємства», – розповів заступник директора з експлуатації ТОВ «Дніпробас» Дмитро Крижиновський.

Водій В’ячеслав Яловий зазначив, що до посилених санітарних вимог ставиться позитивно:

«Так безпечніше як і мені, водію, так і пасажирам. Свої змінні маски я зберігаю в аптечці».



Автобуси у Дніпрі посилено оброблятимуть до 19 лютого включно.