На Дніпропетровщині через непогоду перекривають 18 км автошляху

На Дніпропетровщині через непогоду перекривають 18 км автошляху

Як повідомляє служба автодоріг в Дніпропетровській області, у зв'язку з сьогоднішніми опадамиприйнято рішення про закриття руху на ділянці автомобільної дороги загального користування державного значення М-04 Південний обхід місто Дніпро км 0+000-18+000 протяжністю 18 км для всіх категорій транспорту.

Сьогодні зранку патрульні надавали допомогу водіям, які потрапили у сніговий полон, та залучали відповідні служби для визволення транспортних засобів та посипання доріг.

Закликаємо водіїв утриматись сьогодні від поїздок, особливо на дальні відстані. По можливості зачекайте з виїздом до закінчення негоди та більш ефективної роботи снігоприбиральної техніки.

Якщо ж це необхіднопатрульні поліцейські даютькілька порад:

  • Перевірте справність освітлювальних приладів, гальмівної системи та наявність зимового омивача скла.
  • Візьміть із собою в дорогу інвентар, який допоможе дістати автомобіль із замету, наприклад, трос, лопату.

  • Якщо повертаючи автомобіль занесло, то кермо потрібно крутити в бік заносу і залежно від типу приводу автомобіля повільно натиснути на газ або навпаки скинути швидкість. Якщо ж занесло на прямій ділянці дороги, то спочатку слід зробити швидкий і різкий рух в бік заносу, а потім ще кілька невеликих поворотів кермом вліво-вправо, допоки машина не стабілізується.

  • Аби не поспішати у дорозі, виїжджайте з дому якомога раніше.