У Дніпрі встановлюють зовнішнє освітлення там, де його взагалі не було

У Дніпрі встановлюють зовнішнє освітлення там, де його взагалі не було

Роботи ведуться у рамках програми мера Бориса Філатова «Безпечне місто».

У Дніпрі, на вулиці Криворізькій, комунальники встановлюють нове зовнішнє освітлення та модернізують старе. Роботи ведуться у рамках програми мера Бориса Філатова «Безпечне місто». Умовно вулицю поділили на три ділянки.

На одній з них першочергово встановлюють зовнішнє освітлення з нуля, другу ділянку повністю модернізують, а на третій – замінять звичайні світильники на енергоощадні.

«Перша ділянка розпочинається від вулиці Київської до будинку № 48 по вулиці Криворізькій. Тут освітлення не було ніколи, адже під час будівництва заводу «Південмаш» вулиця була непроїзною. На цій ділянці доволі часто трапляються ДТП, особливо вночі. Саме тут освітлення встановлюють у першу чергу. Друга ділянка – від будинку № 48 до вулиці Робочої. На ній існувала мережа зовнішнього освітлення, але наразі вона непридатна для використання. На цій ділянці буде повна модернізація. Третя ділянка – від вулиці Робочої до вулиці Макарова. Там опори у робочому стані, тому ми замінимо кронштейни, перетягнемо лінію та встановимо LED-світильники. На особливо небезпечних ділянках та у районах пішохідних переходів буде встановлено по два світильники на опорах, щоб підсилити видимість на дорозі», – розповів про деталі виконувач обов’язків директора КП «Міськсвітло» Микола Січовий.



Загалом по вулиці Криворізькій змонтують 125 кронштейнів, встановлять 96 опор і 188 нових енергоефективних LED-світильників, а також протягнуть 4 км ізольованого дроту. На це з міського бюджету виділено близько 4 мільйонів гривень.

Наразі тут задіяно 3 бригади працівників, 7 одиниць спецтехніки, уже встановлено 43 опори та 34 кронштейни. Усі роботи планується закінчити до середини березня.