«Європейський музичний форум» у Дніпрі збере світових зірок класичної музики

«Європейський музичний форум» у Дніпрі збере світових зірок класичної музики

З 24 по 26 лютого у Дніпрі проходитиме «Європейський музичний форум». Майстерність демонструватимуть відомі зірки класичної музики з Німеччини, Нідерландів, Норвегії та Аргентини. Форум відбудеться у рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця».

«Програма «Культурна столиця» вже третій рік поспіль співпрацює у такому форматі з академією музики. Ідея проведення міжнародного музичного заходу у Дніпрі від самого початку отримала схвальні відгуки та велику підтримку. «Європейський музичний форум» – це знакова подія для нашого міста. Це повні зали, прекрасна музика, видатні виконавці. Тож її варто відвідати, якщо вистачить вільних місць», – зазначив керівник художньої ради при міському голові Григорій Гельфер.

«Європейський музичний форум» проходитиме на базі Дніпропетровської академії музики ім. Глінки (вул. Ливарна, 10).

«Програма форуму складатиметься з трьох концертів. Перші два будуть присвячені французькій музиці та поезії. Третій – концерт духового оркестру. Його поділено на дві частини: перша – класична, друга – більш сучасна. На цьому концерті гратимуть два нові артисти: трубач з Аргентини та кларнетист з Норвегії. Загалом сюрпризів під час цьогорічного форуму буде немало», – розповів ректор Дніпропетровської академії музики імені М. Глінки, президент «Європейського музичного форуму» Юрій Новіков.

Окрім концертів, починаючи з 20 лютого, кожен виконавець проведе майстер-клас. Усього їх буде 5, серед них: гра на трубі, кларнеті та арфі.

«Майстер-класи абсолютно безкоштовні. Кожен поціновувач музичного мистецтва зможе побачити майстерність видатних зірок», – сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.