У Дніпрі банківські працівниці вкрали 500 тис кредитних коштів

У Дніпрі банківські працівниці вкрали 500 тис кредитних коштів

У Дніпрі слідчі викрили схему, за якою дві банківські працівниці заволоділи 500тис. гривень кредитних коштів.

Перебуваючи на посадах кредитних менеджерів у двох різних комерційних банках, мешканки Дніпра оформлювали кредити на громадян без їх відома та привласнювали отримані кредитні кошти.

Як встановили слідчі, одна з працівниць банку видавала кредити фізичним особам, після чого передавала копії документів та інші особисті дані реальних людей подрузі, яка працювала таким же кредитним менеджером в іншому банку. Друга зловмисниця оформлювала документи про видачу кредитних карток з лімітом приблизно2⃣0⃣тис. гривень. Діючи за такою схемою, менеджерки протягом року знімали з карток гроші та оформлювали нові кредити на осіб без їх відома.

Для того, щоб схема продовжувала працювати й не була викрита службою безпеки банку, шахрайки періодично робили по кожному з кредитів мінімально допустимі платежі.
До втручання працівників поліції подругам вдалося заволодіти грошовими коштами банку на суму понад500тис. гривень.

Слідчі відділу розслідування економічних злочинів під оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області викрили їх злочинну схему та притягнули зловмисниць до кримінальної відповідальності. Жінкам повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Їм обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Обвинувальний акт направлено на розгляд суду.

Завдяки співпраці слідчих та співробітників служби безпеки банку усі обставини злочину було встановлено. Жодна з осіб, на чиї імена було видано кредити не буде змушена доводити, що не отримувала кредитні гроші.