Дніпро входить до Топ-5 за якістю водопостачання, а також у місті одні з найнижчих в Україні тарифів на воду

Дніпро входить до Топ-5 за якістю водопостачання, а також у місті одні з найнижчих в Україні тарифів на воду

У Дніпрі серед усіх послуг і сфер міста найкраще мешканці оцінюють водопостачання. Такі результати муніципального опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг». Дослідження проводили восени 2019 року на замовлення Дніпровської міської ради.

«Дніпро знаходиться у Топ-5 за якістю водопостачання. До того ж за останні роки серед мешканців спостерігається тенденція до підвищення рівня задоволеності цією послугою. Так, торік водопостачання у місті оцінили на «відмінно» та «добре» 50 % жителів, хоча ще у 2016-му таких було лише 35 %. Тобто за останні чотири роки кількість позитивних оцінок збільшилася на 15 %», – прокоментував голова правління «Комітету виборців України» Станіслав Жолудєв на пресконференції 18 жовтня.

У свою чергу директор КП «Дніпроводоканал» Дмитро Кордиш зазначив, що такий високий рівень оцінки містянами зумовлений оперативністю виконання аварійних робіт і безперебійністю подання води.

«Для цього ми здійснюємо великий комплекс заходів. У тому числі, реконструкцію насосних станцій та заміну водоводів. Так, Ломівська насосно-фільтрувальна станція була повністю модернізована, що дозволило збільшити її продуктивність і зменшити споживання електроенергії. Окрім економії, це забезпечує стабільність подання потоку води і зменшення вторинної забруднюваності», – розповів Дмитро Кордиш.

Окрім цього, директор підприємства підкреслив, що останнім часом зменшилася кількість поривів у місті.

«П’ять-шість років тому у місті було 40 поривів на день. Якщо зараз 20-25, то для нас це вже критично. Також за ці роки відновлені та відремонтовані практично усі насосні станції», – зазначив Дмитро Кордиш.

Слід зауважити, що у співвідношенні ціна і якість, Дніпро навіть після підвищення тарифу на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення входить у Топ-5 міжобласних центрів з найдешевшою холодною водою і найменшим відсотком здороження – у 16,03%.

Голова правління «Комітету виборців України» Станіслав Жолудєв зазначив, що серед великих міст попереду знаходиться тільки Львів. Так, Київ посідає 10 місце, Харків – 13, а Одеса – 18.