59-річна українка виграла у чемпіонів в світі у Counter Strike

59-річна українка виграла у чемпіонів в світі у Counter Strike

60-річна українкаТетяна Силенко– професійно грає у Counter Strike. Вона зкомандою Ageless Shooters (Стрільці, щонестаріють)тренується й бере участь у змаганнях із кіберспорту.

На відбір до команди Counter Strike віком 55+ вона потрапила випадково, спочатку навіть не знала про яку гру йдеться, але потім зрозуміла що це – її.

Тепер Тетяна тренується по три години тричі на тиждень.

"Це відмінна профілактика Альцгеймера, плюс виділяється адреналін, прокачуються судини", – пояснює Тетяна Силенко.

За фахом Тетяна фахом інженер-механік бродильних виробництв. Створила фірми з ремонту м’якої покрівлі та машинної вишивки.

Від її хобі у захваті донька та друзі.

"Все життя вважала комп’ютерні ігри чимось жахливим, зараз страшенно прикро, що не грала", –ділиться вона.

Ageless Shooters створили за ініціативи благодійного фонду "Життєлюб" та компанії Lenovo.Середній вік українських гравців складає 59 років.

Команда складається з п’ятьох осіб основного складу й двох у резерві.

Перше змагання команди відбулося увересні 2019 року наComic Con, цебула дружня зустріч Україна – Швеція, де чемпіони світу Шведи програли українцям з рахунком 16:1.

17 листопада 2019 року "Ageless shooters" зіграли дружній поєдинок проти сбірної команди школярів в рамках гранд-фіналу першого міждународного кіберспортивного чемпіонату серед школярів ISF World Esports School Championship. Було 2 матчі із рахунком 1:1.

Українська правда