У Дніпрі зачиняють ТЦ Кубометр: що буде на його місці? (ФОТО)

У Дніпрі зачиняють ТЦ Кубометр: що буде на його місці? (ФОТО)

Вже 5 березня ТЦ Кубометр зачиняється для будівництва нового комплексу. Про це повідомляється у Facebook-спільноті Urban Dnipro.

"Всі знають про проєкт 52-поверхового хмарочосу «Брама», що має займати цілий квартал вулиць Глинки-Європейської-Володимира Великого-Харківської. Задля його будівництва знесли багато історичної забудови, серед якої була як цінна, так і не дуже. В 2008-му році, колизакінчилося проєктування, були отримані всі дозволи і мало початися зведення комплексу, сталася світова економічна криза, яка не дала стартувати будівництву. В 2010-му, щоб майданчик не простоював, забудовник нашвидкоруч зводить тимчасові одноповерхові будівлі для «Спортмастера» та «Сільпо». Восени цього року їм виповниться 10 років.

Важливо зазначити, що комплекс «Брама» складається з п‘ятьох об‘єктів:

• власне, 52-поверхова «Брама»;
• 20-поверхове «Перехрестя»;
• одноповерхова «Платформа»;
• 5-поверховий «Зигзаг»;
• 3-поверховий «Клин».

В січні 2014-го на перетині Глинки та Харківської почалося будівництво 20-поверхового «Перехрестя»: повністю зачистили майданчик, влаштували підпірну стіну фундаменту та почали встановлювати баштовий кран. Проте сталася війна в Україні, через яку економіка стрімко «впала» разом з гривнею. Будівництво довелося відкласти. Натомість вже в 2016-му з‘явився всім відомий «Кубометр». Представники забудовника неодноразово зазначали, що він є тимчасовим і в майбутньому, коли економіка стабілізується, будівництво комплексу продовжиться.

Схоже, цей момент настав! І хоч сама «Брама» поки що не з‘явиться, проте, найімовірніше, з‘явиться багатофункціональний комплекс «Перехрестя», адже саме на його місці стоїть «Кубометр».

До речі, на останній актуальній візуалізації вулиця Харківська є пішохідною — це чудове рішення! Сподіваюся, його реалізують разом з будівництвом комплексу", — сказано в пості.