Актуальні дані щодо інфекційного контролю у Дніпрі: кількість хворих зменшилась

Актуальні дані щодо інфекційного контролю у Дніпрі: кількість хворих зменшилась

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій та грипу звернулося 754 людини, це на 100 осіб менше, ніж позаминулої доби.

Офіційно зареєстрованих випадків коронавірусу у місті немає. Водночас в інфекційній лікарні перебувають 9 людей з підозрою на його розвиток. Нині очікують результатів з референс-лабораторії щодо цих обстежених осіб. Про це під час брифінгу 19 березня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Надія Сальник.

Від імені усіх медичних працівників вона подякувала дніпрянам за збереження спокою.

«На вулицях міста та у транспорті справді менше людей. Це означає, що мешканці чують нас і залишаються вдома. Дякуємо і тим мешканцям, які знаходяться на самоізоляції під спостереженням лікарів», — сказала Надія Сальник.

Медична директорка центру № 1 також звернулася до людей, які мають хронічні хвороби (серцево-судинної, ендокринної системи). «Паніка, страх і стреси – не друзі пацієнтам. Особливо вам. Не забувайте щоденно проводити контроль: вимірювати тиск, рівень цукру у крові тощо. А також приймати постійні ліки. Бережіть себе і одне одного!», - наголосила Надія Сальник.

За минулу добу у Дніпрі народилося 24 дитини: 15 хлопчиків і 9 дівчаток.