Трамваї та тролейбуси Дніпра проходять санітарну обробку щонайменше двічі на день

Трамваї та тролейбуси Дніпра проходять санітарну обробку щонайменше двічі на день

У Дніпрі трамваї та тролейбуси проходять санітарну обробку щонайменше двічі на день: з кінця січня - вночі у депо, а на початку березня додали дезінфекцію ще й у міжпіковий час. Електротранспорт у місті посилено оброблятимуть до завершення карантину. Дезінфекцію салонів проводять спеціальними розчинами, безпечними для людей. Подібні використовують у медичних цілях. Після обробки транспорт провітрюють щонайменше 15 хвилин.

Про це повідомив заступник начальника управління транспорту Дніпровської міської ради Олександр Компанієць.

«Обробка тролейбусів удень відбувається на кінцевих зупинках. Трамваї же в обідній час заходять у депо на дезінфекцію, а їм на зміну виходять уже оброблені вагони. Особлива увага приділяється поручням, підлозі, місцям для сидіння, вікнам. У середньому щодня на лінію виходять близько 100 тролейбусів і 160 вагонів трамваїв. Усі вони проходять санітарну обробку», - зазначив Олександр Компанієць.

Як зазначають у КП «Дніпровський електротранспорт», з початком карантинних заходів пасажиропотік у трамваях і тролейбусах зменшився приблизно на 40 %.

«На підприємстві вживають усіх заходів безпеки для наших пасажирів: транспорт обробляється вчасно та якісними матеріалами. Також за необхідності заходи дезинфекції можуть бути посилені. Проте хочеться нагадати мешканцям міста, що, відповідно до постанови Кабміну, у салонах громадського транспорту одночасно повинно бути не більш ніж 10 осіб. Тож, будь ласка, на час карантину залишайтеся вдома, аби зберегти своє здоров’я та здоров’я оточуючих», - зазначив заступник директора комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» ДМР Володимир Суслєнков.