У мерії Дніпра розповіли про ситуацію з коронавірусом у місті (ВІДЕО)

У мерії Дніпра розповіли про ситуацію з коронавірусом у місті (ВІДЕО)

За минулу добу у Дніпрі по медичну допомогу з ознаками респіраторних вірусних інфекцій та грипу звернулося 424 людини, з них більшість – це діти. Водночас у місті зареєстровано два офіційно підтверджених випадки коронавірусної інфекції.

Про це під час брифінгу 20 березня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Надія Сальник.

«Це дві людини, які звернулись по медичну допомогу, щойно повернувшись із-за кордону. Вони – ізольовані, знаходяться в інфекційній лікарні № 21. Їхній стан – стабільний. Вони перебувають під наглядом лікарів», - сказала Надія Сальник.

Вона також зазначила, що у місті продовжується медичний супровід людей, які повернулися до Дніпра з різних країн. Стан їхнього здоров’я – задовільний, але вони перебувають у добровільній самоізоляції. На сьогодні таких осіб – 63.

Медична директорка центру № 1 також наголосила на дотриманні спокою та відповідальності: якщо ви повернулись з країн, де є спалах коронавірусу, добровільна самоізоляція на два тижні – це ваш обов’язок. Повідомте про це свого лікаря.

«Якщо ви нікуди не виїжджали і не контактували ні з ким із підозрілих осіб, то дотримуєтесь карантинного режиму, тобто залишайтеся вдома. Якщо нема такої можливості, то уникайте місць скупчення людей, відходьте від кашливих і людей, які чхають. Не торкайтеся брудними руками обличчя та очей. Мийте руки з милом, обробляйте їх антисептиком. Провітрюйте та робіть вологе прибирання приміщень, де знаходитесь. Ретельно готуйте їжу. Піклуйтеся про людей похилого віку, забезпечте їх усім необхідним. При появі будь-яких ознак респіраторної інфекції нікуди не йдіть, а зателефонуйте своєму сімейному лікареві», - додала Надія Сальник.

За минулу добу у Дніпрі народилося 13 дітей: 8 хлопчиків і 5 дівчаток.

ВІДЕО