У Дніпрі попри карантин продовжується ліквідація стихійних звалищ (ФОТО)

У Дніпрі попри карантин продовжується ліквідація стихійних звалищ (ФОТО)

Департамент екологічної політики Дніпровської міської ради попри карантин продовжує прибирати стихійні звалища. Доки люди залишаються вдома, комунальники працюють, аби підтримувати чистоту.

Згідно з даними реєстру, зараз у Дніпрі близько 300 сміттєвих нагромаджень, на їх ліквідацію цьогоріч виділено понад 9 мільйонів гривень.

«Відповідно до постанови Кабінету Міністрів «Про становлення і облік безхазяйних відходів» райради Дніпра обстежують територію міста на виявлення стихійних звалищ. Після цього до департаменту екологічної політики ДМР надаються акти і вже потім ухвалюється рішення щодо ліквідації. Попри карантинні умови, якими живе все місто і країна, ми продовжуємо роботу. Проведено торги через «Prozorro» і укладено договір. Залишились деякі організаційні питання й у Дніпрі знову розпочнеться ліквідація стихійних звалищ», – розповіла начальниця відділу екологічного контролю департаменту екологічної політики ДМР Тетяна Левачова.

Торік розчистили звалище на вулиці Мільмана й поставили баки, тепер тут систематично вивозять сміття.

«Але є окремі мешканці, які приїжджають машинами й викидають сміття. Нам це дуже не подобається і ми просимо їх цього не робити, але вони не реагують. Ми також прибираємо, бо на цьому місці дитячий майданчик і дітям нема де грати», – розповіла дніпрянка Ганна Кабаченко.

Представниця мерії Тетяна Левачова зазначила, що, на жаль, на місці вивезеного сміття з'являється нове, проблема повторюється знову і знову.



Відходи безгосподарні, встановити їх власника може тільки поліція. У разі фіксації подібного випадку, фізичній особі загрожує штраф від 340 до 1 340 грн.