Обласна влада зловмисно ігнорує рішення міста

Обласна влада зловмисно ігнорує рішення міста

Коли обласна влада відкрила в‘їзди до Дніпра, вона збільшила загрозу зараження містян коронавірусом.

Напередодні обласне керівництво дозволило безперешкодно в’їжджати до Дніпра будь-яким автомобілям, хоча до цього спеціальна комісія місцевого рівня визнала це одним із сприятливих факторів розповсюдження коронавірусу і заборонила в‘їзд транзитного транспорту.

Коли обласне керівництво на чолі з головою Дніпропетровської облдержадміністрації Олександром Бондаренком залишило місто відкритим для всіх машин, воно взяло на себе політичну відповідальність за можливий спалах у місті захворюваності на COVID-19.

Як відомо, днями таку ситуацію зафіксували у Першотравенську (місто у Дніпропетровській області, — ред.).

Щодня до Дніпра в’їжджає щонайменше 15 тис. автомобілів. Крім тих, хто має у місті роботу, сюди приїздять також мешканці інших територіальних громад. Деякі з них відверто нехтують карантинними обмеженнями, збільшуючи таким чином ризики зараження коронавірусною інфекцією себе та оточуючих. Уже два тижні у Дніпрі, як і у низці інших українських міст, діє режим надзвичайної ситуації, однак до міської ради регулярно надходять скарги від містян на заїжджі компанії людей, зокрема з Синельникового та Запоріжжя.

Мер Дніпра Борис Філатов висловив категоричну незгоду з позицією обласної влади, котра відверто суперечить стратегії міста у протидії поширенню епідемії коронавірусу.

«Губернатор Олександр Бондаренко, а також керівники головних управлінь Національної поліції, ДСНС і СБУ у Дніпропетровській області, котрим для ухвалення важливих рішень, очевидно, достатньо й телефонних вказівок, повинні розуміти: у разі розгортання у Дніпрі найгіршого сценарію з COVID-19, це буде ваша політична та особиста відповідальність. Справа ваша, робіть. Але епідемія може зачепити не просто абстрактних людей, а й ваших рідних, котрі мешкають тут разом з нами усіма», — зазначив Борис Філатов.

Мер Дніпра також додав, що допоки профільні відомства не почнуть належним чином ставитися до рішень міста та його спеціальних комісій, загроза неконтрольованого розповсюдження хвороби зростатиме і надалі.