Авіакомпації знижують ціни до €0,99 та звільняють до 80% пілотів та бортпровідників

Авіакомпації знижують ціни до €0,99 та звільняють до 80%  пілотів та бортпровідників

Ірландський лоукостер Ryanair готується до цінової війни, яка розпочнеться після зняття обмежень на авіаподорожі та готовий продавати авіаквитки по €0,99. Про це заявив гендиректор компанії Майкл О’Лірів інтерв’ю Reuters.

О’Лірі припускає, що у червні можуть частково відновитись пасажирські авіарейси у Європі і можна очікувати значних знижок на перельоти у липні та серпні, адже це популярний сезон відпусток.

Як тільки ми почнемо літати, у нас звісно будуть нові розпродажі. Квитки за €9,99, €4,99, €1,99 або навіть €0,99 центів – нам фактично байдуже – наша мета в короткостроковій перспективі не заробити гроші, а повернути своїх пілотів та бортпровідників до роботи, а літаки в повітря.

EasyJet для заохочення продаж пропонував будь-який багаж чи спортивне спорядження за €0,99. Можна додати до чинних бронювань.

Угорська лоукост-авіакомпанія Wizz Air планує скоротити власний штат працівників на 19%, майже 1000 працівників, а також зменшити зарплату персоналу. Ці заходи пом’якшать фінансовий вплив глобальної кризи спричиненої Covid-19.

Також буде скорочена заробітна плата виконавчого директора авіакомпанії Йозефа Вараді, вищого керівництва та ради директорів на 22%, а оплата праці бортпровідникам, пілотам та іншим працівникам буде зменшена на 14%.

Air Malta звільнить 80% пілотів та бортпровідників. Із запланованих 20 щоденних рейсів перевізник виконує лише два. Також велика кількість відшкодувань за скасовані рейси та інші постійні видатки змусили компанію скоротити власні витрати, в тому числі й на оплату праці працівників.

В цей час авіакомпанія обслуговує рейси для повернення мальтійських громадян додому, а також доставляє спеціальні вантажі – необхідне медичне обладнання та інвентар. Однак цього недостатньо, щоб допомогти компанії підтримувати свої поточні витрати на оплату праці.

Авіакомпанія AirMalta запропонувала профспілкам, що представляють різні групи працівників, узгодити домовленість про мінімальний розмір заробітної плати. Усім працівникам головного офісу, інженерам, бортпровідникам та пілотам запропонували мінімальний дохід у розмірі €1200 щомісяця, навіть якщо вони залишаються вдома.

На більшу зарплату могли розраховувати пілоти та бортпровідники, які обслуговували ту незначну частину рейсів які виконує компанія.