Понад три тисячі освячених пасок у Дніпрі доставили адресно слухачам Університету третього віку

Понад три тисячі освячених пасок у Дніпрі доставили адресно слухачам Університету третього віку

У Дніпрі освячені паски доставляють додому слухачам Університету третього віку. Це роблять задля того, аби найбільш уразливі до коронавірусу люди, до яких належать особи поважного віку, відзначали свято вдома.

Соціальну ініціативу запропонував мер Дніпра Борис Філатов. Наразі вже понад три тисячі освячених пасок отримали слухачі УТВ по всьому місту.

«Слухачі Університету третього віку – це ті люди, які перебувають у зоні ризику, тому ми хочемо, щоб вони залишалися вдома навіть у Великдень. В УТВ понад 11 тисяч слухачів, і ми плануємо до свята відвідати кожного з них. Щоразу, коли ми передаємо паски, нагадуємо про необхідність залишатися вдома та дотримуватися правил карантину», – розповіла спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення Дніпровської міської ради Юлія Довгалюк.

У Шевченківському районі для роздачі підготували близько тисячі пасок. Усі вони в індивідуальній упаковці, мають позначку «освячено». Майже половину вже доставили адресатам співробітники відділу КП «Соціально-аналітичний центр сприяння розвитку міста».

«Ми працюємо другий день поспіль. Сформували списки та завчасно попереджаємо тих, до кого маємо прийти. Люди позитивно реагують. Звичайно, ми також сповіщаємо людей про необхідність бути у засобах індивідуального захисту, аби зайвий раз не наражати себе на небезпеку. Самі ж ми протягом дня змінюємо і маски, і рукавички, весь час користуємося санітайзерами та намагаємося по мінімуму контактувати з тими, кому приносимо пасочки», – сказав начальник відділу КП «Соціально-аналітичний центр сприяння розвитку міста» Едуард Смічковіч.

Слухачка УТВ Надія Данилова, яка отримала паску, зазначила, що така ініціатива зараз дуже на часі: «Ми дотримуємося правил карантину та не виходимо з дому зайвий раз. Так потрібно було б йти до магазину, щоб купити паску, або за продуктами, щоб самій спекти, а зараз про тебе подумали та принесли просто додому».

Подружжя Калманових, Михайло та Лідія, навчаються разом в УТВ. Під час карантину прослуховують лекції дистанційно.

«Ми вдячні нашому міському голові Борису Альбертовичу, який несе свій важкий хрест, але не забуває про пенсіонерів. Ми вважаємо, що він добре працює як хазяїн міста. Ми дякуємо вам за вашу роботу, за те, що даруєте нам гарний настрій», – сказав Михайло Калманов.