Де у Дніпрі були підтверджені випадки COVID-19 (МАПА)

Де у Дніпрі були підтверджені випадки COVID-19 (МАПА)

На сайті Дніпровської міської ради (у розділі «Відкрите місто»)відтепер доступна мапа локацій, де були підтверджені випадки COVID-19. Місця, котрі могли відвідувати хворі на коронавірус (аптеки, магазини, зупинки громадського транспорту, банківські відділення, банкомати тощо), тут позначені червоними зонами. Містян закликають бути уважними та обережними — піклуватися про власне здоров’я та безпеку оточуючих.

Дані мапи постійно оновлюються — на основі інформації Національної поліції і департаменту охорони здоров'я населення міськради.

Також для усунення можливості розповсюдження інфекції буде проводитися дезінфекція приміщень, прилеглих територій і поверхонь.

Містянам слід бути максимально обережними і використовувати необхідні засоби особистого захисту. Якщо існує вірогідність контактування з хворими на COVID-19, потрібно вдатися до самоізоляції. У разі погіршення самопочуття та наявності симптомів недуги, одразу зателефонуйте сімейному лікареві.

Водночас у Дніпрі у будинках, де серед мешканців виявлено випадки зараження коронавірусом, розпочато посилену обробку дезінфекційними засобами не лише перших поверхів, а й усіх сходових клітей. Знезараження проводитимуть через день. Пожильцям також безкоштовно видадуть антисептики для рук, а на під’їздах таких будинків розмістять відповідні оголошення.