У Дніпрі вандали продовжують розмальовувати зупинки

У Дніпрі вандали продовжують розмальовувати зупинки

Під час карантину, коли людей на вулицях поменшало, активізувалися вандали, які наносять написи з рекламою на будівлі та зупинки громадського транспорту.

Про це повідомляють на ФБ-сторінці департаменті транспорту та інфраструктури м. Дніпро.

У Дніпрі налічується близько 600 зупинок громадського транспорту, на яких встановлено навіси, павільйони або інші типи конструкцій, з них 118 нових, жовтих, що були встановлені протягом останніх 3-х років. Усі вони потребують регулярного догляду, миття, малого поточного ремонту. У цьому році цим займається підрядник, що виграв тендер на послуги з миття та прибирання зупиночних комплексів.

На жаль, під час карантину, коли людей на вулицях поменшало, активізувалися вандали, які наносять написи з рекламою на будівлі та зупинки громадського транспорту. В разі встановлення осіб вандалів, крім адміністративної відповідальності, комунальне підприємство також подає цивільний позов з відшкодування вартості очищення від написів на зупиночному комплексі. Загальна сума відшкодувань, з урахуванням судового збору, складає від 2,5 до 7 тисяч гривень. Частіше за все написи наносять підлітки, інколи неповнолітні особи, відповідальність за яких несуть їх батьки.

Зважаючи на реалії нашого часу, окрім мийки та прибирання, необхідно проводити також і дезінфекцію зупиночного комплексу. Всі частини зупинки обробляються спеціальним засобом, до складу якого входить спирт, перекис водню та лужний засіб для очищення зупинки від бруду.