На Дніпропетровщині посадовець вимагав величезний хабар за сертифікат на захисні маски (ФОТО)

На Дніпропетровщині посадовець вимагав величезний хабар за сертифікат на захисні маски (ФОТО)

Маски повинні були поставити до медичних закладів області для забезпечення медичного персоналу.

В Дніпропетровській області посадовець вимагав 50 тисяч гривень за видачу сертифікату якості на захисні маски.

Про це повідомила Національна поліція України.

За організацію та прискорення розроблення відповідних технічних умов «Засоби індивідуального захисту – «маска захисна» та подальшого отримання сертифіката відповідності виготовленої підприємством продукції керівник філії вимагав від директора товариства 50 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Вказану продукцію повинні були поставити до медичних закладів області для забезпечення медичного персоналу засобами індивідуального захисту.

Завдяки злагодженій роботі поліції корупціонера вдалося швидко виявити. Команда робота дозволила зловити посадовця “на гарячому”, і сьогодні, 27 квітня, під час одержання визначеної посадовцем суми його затримали.

У межах кримінального провадження оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції, слідчі Криворізького відділу поліції спільно з військовою прокуратурою Криворізького гарнізону Південного регіону України задокументували факт вимагання та отримання посадовою особою однієї з філій державного підприємства «Дніпростандартметрологія» неправомірної вигоди.

Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.