У Дніпрі замінюють системи впусків холодної води в школах і дитсадках (ФОТО)

У Дніпрі замінюють системи впусків холодної води в школах і дитсадках (ФОТО)

У Дніпрі під час карантину продовжують ремонтувати системи впусків холодної води у дитсадках і школах.

Так, цього тижня відповідні роботи проводяться по вулиці Караваєва, 17. Труби у середній загальноосвітній школі № 5 не міняли із побудови закладу – близько 70 років.

«Це планова заміна мережі, бо строк експлуатації давно вийшов, неодноразово тут ставались прориви. Металеву трубу замінемо на нову поліетиленову, вона відповідає санітарним нормам і стійка до корозії. Гарантійний термін експлуатації нової мережі – 50 років», – говорить інженер інспекції з контролю за ремонтами Дніпровської міської ради Владислав Павленко.


Поліетиленова труба має вдвічі більший діаметр, ніж металева. Це дозволить встановити на території школи пожежний гідрант: раніше його тут не було, бо маленький розмір труби не давав потрібного тиску.

«У нас періодично траплялись аварійні ситуації, доводилось зупиняти навчальний процес. Я дуже рада, що такого більше не буде. Дуже добре обрано час для ремонту – під час карантину нікого в школі немає, тому можна сміливо від’єднати будівлю від водопостачання. Плюс у нас з’явиться гідрант, що дуже добре для безпеки учнів», – говорить директорка школи № 5 Олена Кошляк.

Під час карантину планові роботи проводяться з мінімальним відключенням абонентів від водопостачання.

Довідка. У 2018 році рішенням міськради на баланс КП «Дніпроводоканал» було передано 344 шкільні та дошкільні заклади. Торік у 19-х з них замінили системи впусків холодної води, цьогоріч у планах – більш ніж 50 об’єктів.