День Перемоги – вдома: Борис Філатов розповів, як місто підготувалося до відзначення 9 Травня

День Перемоги – вдома: Борис Філатов розповів, як місто підготувалося до відзначення 9 Травня

У День пам’яті та примирення, а також до 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у Дніпрі онлайн-трансляції заходів із вшанування пам’яті героїв, а також тематичні фільми та передачі, цілодобово транслюватимуться в телемарафоні на каналі «ДніпроTV» (8-го і 9-го травня).

Нині у місті також упорядковують меморіали та пам'ятні місця у всіх районах: поклали нову плитку, відремонтували опорні стінки, оновили пам'ятні написи, висаджують квіти.

«Ще раз підкреслю: ми у всякому разі відзначимо День Перемоги. Навіть залишаючись удома. Шановні земляки, зрозумійте правильно: не потрібно приходити самим або організовувати цілі групи для покладання квітів до пам'ятників. Ми зробимо це за вас – відвідаємо кожен меморіал, щоб вшанувати пам'ять усіх героїв», – зазначив Борис Філатов у своєму щотижневому звіті на сторінці у Facebook.

За його словами, усі 324 учасники боїв Другої світової, котрі проживають у Дніпрі, отримають матеріальну допомогу на загальну суму у понад 812 тис. грн.

Водночас у місті триває безкоштовна адресна доставка продуктових пайків і необхідних медикаментів самотнім літнім людям. За період карантину мерія разом із волонтерами, соціально відповідальними підприємцями, торговими мережами і всіма небайдужими містянами розвезли близько 21 тис. наборів харчів, ліків і господарчих засобів.