Дніпро у Другій світовій: Борис Філатов опублікував третю лекцію авторського проєкту про історію міста

Дніпро у Другій світовій: Борис Філатов опублікував третю лекцію авторського проєкту про історію міста

8 травня, у День пам’яті та примирення, а також напередодні 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, міський голова Дніпра Борис Філатов оприлюднив третювідеолекцію з циклу авторського проєкту про історію міста.

Урок умістив у себе низку маловідомих фактів, а також історії життя людей, котрі жили у місті за тих часів.

«Ми з вами поговоримо про те, як Дніпро жив під час окупації. Про бомбардування та чорні ринки. Про цинізм нацистської пропаганди і про українські націоналістичні сили, які ліквідовували окупаційних прислужників, зокрема, старосту Лоц-Кам’янки Четвертака. Про відчайдушні рішення військовокомандувачів, долю єврейської громади і наших сміливих земляків – Праведників народів світу, – які під страхом смерті давали прихисток тим, на кого полювали загарбники», -написав Борис Філатов на сторінці у Facebook.

У своєму дописі мер Дніпра також підкреслив, що навіть в умовах карантину містяни зможуть вшанувати пам'ять героїв Другої світової та сучасних українських захисників.

Так, онлайн-трансляції заходів проводитимуться з різних точок міста. Телемарафон на каналі «ДніпроTV» розпочнеться 8 травня. О 21:00 на будівлі міської ради стартує лазерна проєкція, в ході якої будуть показані імена всіх героїв, – учасників Другої світової і наших сучасних захисників.

Зранку 9 травня в прямому ефірі марафону пройде офіційна церемонія покладання квітів до монумента «Вічна Слава». О 20:00 буде трансляція покладання вінка пам'яті на воду – згадка про всіх загиблих у боях за Дніпро.

Борис Філатов також закликав дніпрян бути відповідальними та залишатися вдома – заради власного здоров’я та безпеки оточуючих.

Telegram-канал Карантин ДНЕПР— канал официальных новостей о коронавирусе и карантине в Днепре.
Присоединяйтесь!