У Дніпрі перевірили торговельні заклади на дотримання протиепідемічних заходів

У Дніпрі перевірили торговельні заклади на дотримання протиепідемічних заходів

Із послабленням карантину у місті поновлена робота частини закладів за умови дотримання ними протиепідемічних заходів. Аби це перевірити, інспекція з питань благоустрою Дніпровської міської ради 14 травня провела рейд.

«Сьогодні ми перевірили одинадцять об’єктів. Одним із найпоширеніших порушень є недотримання вимог використання засобів індивідуального захисту працівниками. Також – відсутність на вході до торговельних павільйонів інформації щодо профілактики боротьби з коронавірусною інфекцією та розмітки про безпечну відстань для покупців. За даними фактами власникам надали попередження. За повторне порушення буде складено адміністративний протокол і накладено штраф від 17 до 34 тисяч гривень», – розповів головний спеціаліст відділу контролю інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Юрій Чорний.

Інна Лук’янівська – власниця одного із магазинів, де одними із виявлених порушень були відсутність антисептика, інформаційних табличок і рукавичок у продавця.

«Ми намагаємося дотримуватися усіх вимог. Люди наразі законослухняні і заходять у приміщення не понад дві особи, а якщо більше, то ми реагуємо і робимо зауваження. Маски й антисептики у працівників є, але дуже часто їх викрадають», – каже власниця магазину.

Інспектори зазначили, що подібні перевірки триватимуть і надалі. Щоб уникнути попереджень і штрафів, у закладах, де торгують продовольчими і непродовольчими товарами, мають проводити температурний скринінг працівників і відвідувачів. Також там повинні бути інформаційні таблички й антисептики.

Працівники мають бути у захисних масках і рукавичках. Заклади, у яких є літні майданчики, – розміщення за столом не більше ніж дві людини на відстані 1,5 метра. Також необхідно постійно дезінфікувати приміщення.