У Дніпрі спецквиток для проїзду можна отримати прямо у смартфоні

У Дніпрі спецквиток для проїзду можна отримати прямо у смартфоні

Від сьогодні, щоб отримати спецквиток для проїзду у міському транспорті, достатньо завантажити додаток та подати заяву на спецквиток онлайн.

Про цеповідомляється на Facebook-сторінціДепартаменту транспорту та інфраструктури.

Вже наступного тижня відбудеться другий етап відновлення міського транспорту. З понеділка 18 травня роботу відновлять ще дев’ятнадцять автобусних маршрутів - №№ 1, 9, 15, 18, 22, 25, 31, 37, 48, 55, 58, 59, 73, 95, 101А, 127, 149, 155 та 156. З вівторка 19 травня роботу відновить автобусний маршрут №5.

Поступове відновлення міських автобусних маршрутів не означає пом’якшень умов перевезення. До проїзду й досі допускаються виключно пасажири, які мають спеціальний квиток, посвідчення особистості та засоби індивідуального захисту (рук та обличчя) у кількості відповідно до кількості сидячих місць у транспортному засобі. Окрім цього, зсьогоднішнього дня спеціальний квиток можна отримати безпосередньо у смартфон.

"Бажаючих отримати спецквиток стає дедалі більше, тому ми в дуже короткий термін розробили мобільний додаток, за допомогою якого можна отримати спецквиток та показувати його в транспорті на екрані свого смартфону", — повідомив Ігор Маквцев, голова департамента транспорту міської ради Дніпра.

Для цього необхідно завантажити додаток"Спеціальний квиток" та зареєструватись згідно інструкції. Подробиці тут. Також від завтра на зупинках громадського транспорту з'являться QR-коди, за допомогою яких можна буде завантажити додаток.

Наступні етапи відновлення маршрутної мережі не доведеться чекати довго, обіцяють в департаменті транспорту та інфраструктури.