У Дніпрі розпочато прийом документів на виплату іменних стипендій міського голови активній молоді

У Дніпрі розпочато прийом документів на виплату іменних стипендій міського голови активній молоді

У Дніпровській міській раді вперше в онлайн-режимі розпочато прийом документів на виплату іменних стипендій міського голови активній молоді.

Про це під час пресконференції 18 травня розповіла заступниця директора – начальниця управління молоді, позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

«Для нас це новий досвід (приймати заявки в онлайн-режимі), але ми поступово до цього йшли. Раніше наш формат передбачав прийом частини документів в електронному форматі, а вже інші – очно. Цього року заявки на участь у конкурсі приймаються з 18 травня по 19 червня за наступнимпосиланням», – додала Дар’я Біла.

Так, серед основних вимог до претендентів – вік від 14 до 35 років. Окрім цього, заявник має бути студентом вишу або вихованцем закладу середньої чи позашкільної освіти, що розташований у Дніпрі. Також подавати заявки можуть члени громадських організацій, діяльність яких пов’язана з розвитком молодіжної політики у місті.

«Найголовніше – мати значні успіхи у громадській роботі, активно сприяти розвитку молодіжної політики у місті, країні та підвищенню національної свідомості серед населення», – зазначила Дар’я Біла.

За результатами відбору буде визначено 50 стипендіатів, які протягом пів року отримають виплати з міського бюджету. Для студентів університетів, академій, інститутів загальна сума становитиме 11 тис. грн на 6 місяців.

Стільки ж отримуватимуть представники громадських організацій. Для учнів коледжів, технікумів, професійно-технічних училищ стипендія становитиме 8 тис. 400 грн, а для вихованців закладів середньої та позашкільної освіти – 7 тис. 900 грн.

Іменна стипендія не може призначатися одному і тому ж стипендіату більше ніж два півріччя поспіль.