У Дніпрі розпочалось подання проєктів V етапу Бюджету участі

У Дніпрі розпочалось подання проєктів V етапу Бюджету участі

18 травня у Дніпрі стартував V етап Бюджету участі – 2020. Від сьогодні будь-який мешканець міста віком від 16 років може подати різні ініціативи: від встановлення дитячого майданчика у дворі до проведення відкритих заходів і фестивалів. Мінімальний кошторис проєкту – 50 тис. грн, максимальний -– 1 млн грн.

Після розгляду та перевірки поданих ідей – з 16 вересня по 6 жовтня відбудеться голосування. Проєкти, які підтримає найбільша кількість людей, реалізують упродовж 2021 року коштом міського бюджету.

«Цього року попри те, що весь світ переглядає свої видатки, Бюджет участі не потерпає. На виконання проєктів-переможців наступного року спрямовано 31 млн грн. Усе завдяки позиції мера Бориса Філатова, який вважає, що потрібно зберігати демократичні проєкти, які дають можливість людям впливати на ухвалення владних рішень», – зазначила директорка департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради Юлія Павлюк.

Усі ініціативи поділятимуться на: освітні (9,3 млн грн фінансування), гуманітарні (9,3 млн грн) та муніципальні (12,4 млн грн). Аби взяти в них участь, потрібно сформулювати ідею, розрахувати кошторис, зібрати 50 підписів для великого проєкту або 25 – для малого. Подати ініціативу можна за допомогою платформи«Громадський проєкт»до 16 червня.

«Активність громадян цьогоріч не знизилася навіть попри карантин. З початку року ми провели 17 онлайн-зустрічей у «Школі автора». Також ми запропонували громадянам взяти участь у проєкті «Бюджет участі на дивані», у рамках якого всі охочі могли подавати пробні проєкти. Таких виявилося 50. Після опрацювання спеціалісти департаменту інноваційного розвитку Дніпровської міської ради провели з авторами онлайн-консультації щодо помилок і засобів покращення ініціатив. Завдяки цій роботі сьогодні ми вже отримали на розгляд 9 нових проєктів», – зауважила Юлія Павлюк.

Також вона додала, що за 4 роки існування Бюджету участі дніпряни подали 1269 проєктів на майже пів мільярда гривень. З них 335 – стали переможцями, 202 – були реалізовані повністю. Також за цей час у голосуванні взяли участь більш ніж 200 тисяч людей.

Дізнатися більше інформації можна за посиланнями:

Платформа Бюджету участі Дніпра -https://adm.dniprorada.gov.ua/
facebook -https://www.facebook.com/groups/pb.dnipro
instagram -https://www.instagram.com/innovation_dnipro/
e-mail -[email protected]
Телефон: 093 093 97 00