У Дніпрі цьогоріч на понад 100 вулицях відновили та модернізували зовнішнє освітлення

У Дніпрі цьогоріч на понад 100 вулицях відновили та модернізували зовнішнє освітлення

Встановлено більш ніж 3,5 тис. світильників, замінено понад 7,5 тис. ламп, змонтовано більш як 70 км ліній зовнішнього освітлення із самонесного ізольованого дроту.

У Дніпрі з початку року на понад 100 об’єктах відновили, модернізували чи побудували вуличне освітлення (де його ніколи не було). Встановлено більш ніж 3,5 тис. світильників, замінено понад 7,5 тис. ламп, змонтовано більш як 70 км ліній зовнішнього освітлення із самонесного ізольованого дроту. Він – надійніший за алюмінієвий і більш стійкий до несприятливих погодних умов.

Про це під час прямої телефонної лінії 27 травня розповів в. о. директора комунального підприємства «Міськсвітло» Микола Січовий.

За його словами, серед масштабних завершених робіт – вул. Криворізька. Там встановлено 94 нові опори, 125 кронштейнів, 188 світильників і змонтовано майже 3,7 тис. метрів самонесного проводу.

Наразі ремонтні бригади продовжують працювати у різних районах міста, зокрема на Січеславській Набережній, прибережній зоні на ж/м Перемога, а також у приватному секторі – вул. Окській, Норильській, Ізюмській, прибудинкових територіях просп. О. Поля, ж/м Тополя-2.

«Незабаром плануємо взятися за оновлення освітлення на вул. Любарського, Святослава Хороброго, Лоцманському узвозі, на подвір’ях вул. Гулі Корольової, Старокозацької, просп. П. Калнишевського. Також у своїй роботі ремонтуємо, проводимо ревізію зовнішнього освітлення там, де йде комплексна реконструкція внутрішньоквартальних доріг за програмою міського голови «Безпечне місто». У рамках цієї ж програми замінюємо аварійні опори. Так, з початку року встановили вже понад 400 нових», – сказав Микола Січовий.

До кінця року міськсвітлівці планують відремонтувати ще 160 вулиць Дніпра.