Комфортні автобуси з низькою підлогою скоро на дорогах Дніпра (ВІДЕО)

Комфортні автобуси з низькою підлогою скоро на дорогах Дніпра (ВІДЕО)

Більш ніж два роки тому у Дніпрі пілотували оформлення міських автобусів. Це був складний проект. Були і оплески, і критика. Але,насамперед, це був досвід, що допоміг рушити далі. Про це написали на своїй сторінціdnipro.design.

-З того часу ми реалізували багато ідей, що на практиці підтвердили наші проектні рішення, пройшли шлях створення ліврей для електротранспорту, опублікували тестування у місті примірників зовнішнього оформлення автобусів. Наразі, дійшла черга до пілотування на справжньому автобусі. Так, він не новий і вже деякий час обслуговував французькі міста, але він виглядає чудово і, оновлений, може ще довго перевозити пасажирів нашого міста, - повідомляють уdnipro.design.

Чому жовтий колір? Бо це колір з тріади, яку обрали для оформлення міського транспорту. Це дозволить досить легко вирізняти його у вуличному русі та додасть впізнаваності місту.

- Звичайно, ми додали хвилю на борт, айдентику міста на назву оператора маршруту. До речі, це дуже важливо, що приватний перевізник робить кроки назустріч громаді та гармонізує рухомий склад. Будь-як, уніфікація кольорів та оформлення також дозволяє заощаджувати на утриманні: набагато легше мати один колір, стандартну схему оформлення, однакову плівку, друкувати наліпки великим накладом. Це заощадження на масштабі.

Дрібнички важливі. Тепер в автобусі, за прикладом тролейбусу, зовні позначені входи для людей з інвалідністю та міста для пасажирів з дитячим візочком. Є дещо, що відрізняє автобус від електротранспорту - у автобусі є розклад посадки, вхід крізь передні або середні двері, для тих, хто потребує більше простору при посадці. Вихід крізь задні та середні двері.

- Ми нанесли позначки біля дверей, крізь які відбувається посадка, додали піктограми, що нагадують про правила та заборони під час користування транспортом.

Згодом, усі автобуси міського транспорту, якого б бренду вони не були, (SOLARIS, MAN, MERCEDES, VOLVO, SCANIA), мають отримати яскраву та впізнавану ліврею.

- Щодо салону, то він у процесі оформлення. Зараз ми тільки зробили першу тестову спробу. Ми дуже ретельно слухаємо та намагаємось отримати якомога більше конструктивних коментарів. Є зауваження, і є що допрацювати. Так, ми підтримуємо вивчення пасажирами у салоні французької, німецької та шведської мови, але наша мета інша - все має бути зрозуміло та уніфіковано. Щоб пасажир, у будь-якому транспорті, під час руху, мав змогу легко знайти та отримати всю інформацію, яка має стати у нагоді.