У Дніпрі продовжують розчищати мережу зливної каналізації

У Дніпрі продовжують розчищати мережу зливної каналізації

У Дніпрі продовжують розчищати мережу зливної каналізації. Ці роботи посилено проводять після сильних дощів, які виявляють проблемні ділянки. Наразі в місті вже прочистили ж/м Тополя, Сокіл і майже завершені роботи на Перемозі.

9 червня бригади КП «Гідроспоруди» працюють на вулиці Великій Діївській у районі будинків 40 та 46. Вони очищають зливові колодязі, які забиті сміттям і брудом.

«Для покращення роботи мереж зливної каналізації і не допущення підтоплення ми використовуємо сучасну техніку. А саме канально-промивальну машину, яка має потужний насос і дозволяє швидко та ефективно очистити будь-яке забруднення», – розповів заступник директора КП «Гідроспоруди» Михайло Ступак.

Слюсар КП «Гідроспоруди» Віктор Кузін зауважив, що під час проведення робіт з очищення мереж зливної каналізації виявляють залишки побутових відходів і сміття, яке викидають місцеві мешканці.

«Очищення відбувається у два етапи. Спочатку приїздить екіпаж, який відкриває решітку і вичищає все сміття. Трапляються пляшки, шприци, пакети, будівельні відходи та багато іншого. Потім, якщо такого очищення було не достатньо, приїздить канально-промивальна машина», – додав Віктор Кузін.

Наразі найпроблемнішим районом у Дніпрі залишається Лівобережний-2, де зливова мережа відсутня зовсім.