Зумба та плейстік на свіжому повітрі: як працюватиме Університет третього віку Дніпра влітку

Зумба та плейстік на свіжому повітрі: як працюватиме Університет третього віку Дніпра влітку

Влітку Університет третього віку Дніпра вже традиційно підготував для слухачів різноманітне дозвілля на свіжому повітрі. Зокрема, вони зможуть записатися на зумбу, зарядку, плейстік, скандинавську ходу та прогулянки по річці Дніпру.

Про це під час пресконференції 10 червня повідомила спеціалістка управління з питань розвитку соцзахисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Юлія Довгалюк.

«Слухачі займатимуться корисною легкою фізичною активністю: зарядкою, яка надасть змогу усім м’язам тіла тримати гарну форму, буде відмінною профілактикою багатьох хвороб суглобів і кісток. Також можна записатися на зумбу – танцювальну фітнес-програму, яка буде спеціально адаптована для людей поважного віку. Вона базується на основі латиноамериканських ритмів. Під час скандинавської ходи з палицями задіяні практично всі м’язи верхньої частини корпусу, зокрема плечового поясу, спини, пресу, грудей. Цей вид фізкультури підвищує витривалість, повертає рухливість і повноцінне життя людям з проблемами опорно-рухового апарату. Для цього виду фізичної активності буде необхідна медична довідка щодо стану здоров’я, отримати її можна буде щойно відкриються фізкультурні диспансери», – каже Юлія Довгалюк.

Також відкрито запис на плейстік – гімнастичну гру, в основі якої стародавня східна практика. Вона заснована на принципі передачі м’яча, який частково наповнений піском, партнеру за допомогою спеціальної ракетки, без різких рухів і кидків. У слухачів Університету третього віку також буде можливість відвідувати річкові прогулянки по Дніпру на теплоході. Їх супроводжуватиме гід, який розповідатиме цікаві факти та історії про місто.

Продовжуватиметься і дистанційне навчання. Зараз найбільш популярні напрями – смартфон, а також англійська, польська та німецька мови.

Подробиці можна дізнатися на сторінці університету у соцмережі https://www.facebook.com/UTVdp або на офіційному сайті https://utvdnipro.dp.ua/.