Протидія COVID-19 у Дніпрі: підсумки тижня

Протидія COVID-19 у Дніпрі: підсумки тижня

Станом на 12 червня у Дніпрі зареєстровано 457 випадків коронавірусної інфекції. 329 людей вже одужали. Лікування вдома проходять 82 особи, у стаціонарі – 46 (з них 31 перебуває у лікарні № 21, у тому числі й ті, що очікують на результати).

Про це під час пресконференції повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення міськради Юлія Віклієнко.

Продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Наразі вони обстежили 4 800 осіб. Позитивні результати – у 338 людей.

Із пневмонією у стаціонарних умовах лікарень № 4, 6, 9, 16 та у дитячій лікарні № 6 перебувають 66 пацієнтів, з них 6 – діти.

За словами заступниці директора департаменту, у лікувальних закладах наявні засоби індивідуального захисту, дезінфектори, необхідне медичне обладнання для допомоги хворим з коронавірусною інфекцією.

Тривають ремонтні роботи у міській лікарні № 8, яка призначена для масового прийому хворих на COVID-19. Уже завершено реконструкцію приймального відділення, ліфта, закінчуються внутрішні роботи на поверхах.

«Продовжуємо дотримуватися соціальної дистанції, носити маски чи респіратори, ретельно мити руки та оброблювати їх антисептиком. Піклуймося про своє здоров’я та здоров’я близьких!», – наголосила Юлія Віклієнко.