Оздоровлення пільгових категорій населення у 2020 році

Оздоровлення пільгових категорій населення у 2020 році

Мерія Дніпра відповідно до комплексної програми цілорічно організовує оздоровлення дітей пільгових категорій.

Про це під час пресконференції 15 червня повідомила начальниця відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Ганна Наливайко.

«Із місцевого бюджету цього року на оздоровлення дітей пільгових категорій передбачено майже 6,5 мільйонів гривень. Також 1 млн 200 тисяч грн виділено на оздоровлення вихованців комунальних закладів центрів соціально-психологічної реабілітації ДМР. Департамент уже оголосив публічну закупівлю послуг дитячих таборів. Таких заплановано придбати 641. Проте сьогодні у зв’язку із чинними в Україні протиепідеміологічними заходами зарано говорити про те, до яких саме закладів оздоровлення та відпочинку відправимо дітей», – зауважила Ганна Наливайко.

Департамент соціальної політики також частково надає грошову компенсацію на дітей учасників АТО. У міському бюджеті на це передбачено 850 тисяч гривень.

«Цього року на численні прохання мешканців було змінено порядок організації санаторно-курортного лікування дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю. Відтепер заявник відповідно до своєї потреби або згідно з медичними рекомендаціями самостійно обирає санаторно-лікувальний заклад. Оздоровлення у такому разі триває не більш ніж 21 день. На це у міському бюджеті передбачено трохи понад 3 млн грн. За такою ж аналогією створено й порядок для осіб з інвалідністю – учасників бойових дій та учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав. Тривалість лікування – 18 днів», – повідомила представниця мерії.

Продовжується також робота з організації оздоровлення чорнобильців. Закупівлі послуг для цього вже проведено. Дніпряни зможуть оздоровитися у санаторії «Нафтохімік України» у Бердянську. Також планується придбати аналогічні послуги на території Західної України.

Оздоровча кампанія у 2020 році розпочнеться після того, як держава надасть офіційні документи на відкриття відповідних закладів.