Губернатор Дніпропетровщини не декларує усі свої доходи (ВІДЕО)

Губернатор Дніпропетровщини не декларує усі свої доходи (ВІДЕО)

Голова ДніпрОДА Олександр Бондаренко не задекларував майже 1 мільйон 400 тисяч гривень доходів за минулий рік. При цьому купує цінні папери, які йому мали б бути не по кишені. Вишенька на торті – відсутність у пані Олександра власного житла у Дніпрі. Можливо губернатор живе у своєму кабінеті або ночує на вокзалі?

Очільник облдержадміністрації Олександр Бондаренко в одній з декларацій за минулий рік не вказав весь свій дохід чи навіть житло у Дніпрі. Чи то пан Бондаренко живе у своєму кабінеті чи то «забув» його вказати. А у 2019 році придбав цінні папери які мали б бути йому не по кишені.

“В минулому році пан Бондаренко придбав цінні папери у Мінфіні близько 2,3 мільйона гривень, але згідно з його декларацією, вільних коштів у нього було близько 950 тисяч гривень і питання в тому де майже півтора мільйона взялися, тобто є незадекларовані кошти і як чиновник він має вказати звідки вони взялися”, — розповів Владислав Мельничук — представник проекту «На гачку»

Цікавим є й те, що дружина Олександра рік тому працювала на російську компанію та заробляла, принаймні за декларацією, більше, ніж її чоловік-губернатор.

“Його дружина, за попередньою декларацією, коли він очолював Дніпро Ода, за попередній рік, вона працювала у російській фірмі і отримувала від них заробітною плату, але в цьому році він не вказав де саме вона працює, але суми заробітної плати майже однакові, знову ж таки є питання де працює його дружина, — каже Владиислав Мельничук. — Якщо його дружина працює досі в цій компанії, то є питання до подвійності стандартів, тобто це є моральний чинник”.

Працівники проекту на Гачку надіслали інформаційний запит до національного антикорупційного бюро з проханням перевірити усі статки губернатора. А редакція телеканалу ДніпроТВ надіслала запит безпосередньо до пана Бондаренка. Адже приховування доходу держслужбовцем несе кримінальну відповідальність.