У Дніпрі з’являться 5 муніципальних пунктів прийому вторсировини

У Дніпрі з’являться 5 муніципальних пунктів прийому вторсировини

У Дніпрі до кінця року з’являться п’ять універсальних муніципальних пунктів прийому вторинної сировини.

«Питання поводження із вторинною сировиною у нас у місті стоїть не так гостро, бо добре налагоджена система вивезення та утилізації сміття. Але проблема стихійних звалищ нікуди не зникла. Саме завдяки створенню таких універсальних пунктів можливо з часом подолати цю проблему. Також з цього року збільшені штрафні санкції до органів місцевого самоврядування щодо стихійних сміттєзвалищ. Тепер громада буде платити штрафи за те, що населення так недбало поводиться зі сміттям», – розповів голова правління «Комітету виборців України» Станіслав Жолудєв.

Голова комітету з питань екології, захисту навколишнього середовища та сталого розвитку громадської ради при Дніпровській міській раді Маріанна Мірошниченко додала, що роздільне збирання сміття важливе з точки зору захисту навколишнього середовища.

«Для міста це нова тема, і давайте більше приділяти цьому увагу. І саме функція контролю за вивезенням вторинної сировини і має бути за муніципальною владою. Створення пунктів прийому сміття у цьому допоможе», – зазначила Маріанна Мірошниченко.

Директорка ТОВ «Укрметполімер» Лілія Іванова розповіла, що її підприємство вже дуже давно займається переробкою вторинної сировини.
«Якщо ОСББ буде більше приділяти уваги роздільному збиранню сміття, то це полегшить нашу роботу. Але населення ще несвідомо до цього ставиться. Головний приклад цього – раніше розставлені по місту сітки для пляшок, в які потрапляло різне сміття», – додала Лілія Іванова.

Вони будуть розташовані за такими адресами: вул. Каверіна (біля Каверінського ринку), вул. Космонавтів, 4-А, вул. Академіка Янгеля, 3, вул. Звилиста ( р-н ТРЦ «Приозерний»), вул. Семафорна (район Нижньодніпровськ-Вузол). Наразі функціонує 15 офіційних приватних пунктів прийому, які рівномірно розташовані по місту.