Вандалізм— одна з причин зупинки ліфтів у Дніпрі

Вандалізм— одна з причин зупинки ліфтів у Дніпрі

Завдяки закриттю у Дніпрі нелегальних пунктів прийому металобрухту розкрадання ліфтів скоротилося вдесятеро. Водночас є недобросовісні мешканці, які псують кабіни підйомників, що не так давно були капітально відремонтовані.

За словами інспектора відділу технічного нагляду міського департаменту житлового господарства Єгора Худякова, якщо, наприклад, у 2016-му році у місті фіксувалося близько 300 випадків розкрадання ліфтів, то зараз їх – 5.

«Раніше вандали розкрадали підвісний кабель, двигун, трос – діставали звідти напівкоштовні метали і здавали. Зараз, на щастя, статистика покращилась. За п’ять років на відновлення розкрадених ліфтів було витрачено близько 27 млн грн. За ці кошти можна було б капітально відремонтувати 30 підйомників і понад 120 оновити», – розповів під час виїзної пресконференції 2 липня Єгор Худяков.

Багатоповерхівка по вул. Димитрова, 64 – одна з тих адрес, де постійно трапляються випадки вандалізму у ліфтовій кабіні. При тому, що у 2018 році цей підйомник був капітально відремонтований.

«Встановили цілком нову кабіну, двигун, троси. Наразі обладнання тут справне, але кабіна ліфта – геть у жахливому вигляді. Тому звертаємося до мешканців усіх багатоповерхівок, особливо, де капітально відремонтували підйомники, бережно ставитися до спільного майна, яке облаштували за ваші ж кошти як платників податків. Не смітіть, стежте за порядком», – наголосив інспектор департаменту житлового господарства.

Зі свого боку начальник дільниці ТОВ «ВТО «Дніпроліфт»» Олег Медяний зазначив:

«Декілька разів на місяць ремонтна бригада нашого підприємства виїжджає на цю адресу, щоб полагодити ліфт, який зупиняється зокрема й через мешканців. Трапляється, що пороги кабіни забиті сміттям. Двічі вже вибивався задній щит кабіни, стан якої наразі жахливий. Нема слів. За два роки так «убити» нову кабіну! Час від часу розклеюємо стікер з правилами користування та експлуатації ліфта, але такі оголошення «живуть» місяць-два максимум».

Мешканець згаданої багатоповерхівки Олег Підгорний вдячний мерії за відремонтований ліфт і водночас підтверджує, що недбайливі люди псують там, де самі ж живуть.

«До того, як нам капітально відремонтували ліфт, він не працював близько року. Дякуючи міській владі, яка відреагувала на наші звернення, нам його зробили, замінили й цілком кабіну. Зараз підйомник працює, але стан кабіни далекий від ідеального. Тому закликаю мешканців нашого будинку бути охайними і не псувати те, що для нас зробили», – наголосив чоловік.

А пані Наталія, також тутешня мешканка, жаліється:

«Часто сусіди не прибирають у ліфті за своїми собаками. Це просто неприпустимо! Добре, що про нас не забуває міська влада, але неможливо щодня оновлювати ліфти, треба, щоб і самі мешканці тримали все у ладу».

Загалом за останні п’ять років у Дніпрі капітально відремонтовано понад 580 ліфтів.