Ходить пішки, купує квартири, але бере держкомпенсіцію за оренду житла: фокуси у деклараціях Бужанського

Ходить пішки, купує квартири, але бере держкомпенсіцію за оренду житла: фокуси у деклараціях Бужанського

Чем владеет днепровский «Слуга Народа» Максим Бужанский?

Квартири, ювелірні вироби, коштовні годинники і мільйони під подушкою. Це лише частина статків родини нардепа-мажоритарника з Дніпра Максима Бужанського, повідомляє"На гачку".

Частина, яка офіційно задекларована. А є ще інша - ту, яку нардеп чомусь “загубив” і не задекларував. Можливо проблема в тому, що в радянському союзі і при януковичу не було декларацій, а Макс ментально досі живе там. Ну важко людині. Що поробиш.

Але нічого. Ми не тільки допомогли Максу знайти “загублене” майно, а ще й підготували для вас цікавинки з його декларації.

Для початку народний депутат вказав, що за 2019 рік заробив 222 тисячі гривень, з них 151 тисячу - працюючи (якщо це можна так назвати) у Верховній Раді.
За цей період дружина Бужанського Вікторія Кісрієва отримала доходу удвічі більше за свого чоловіка - майже 400 тисяч гривень. У декларації вказано, що ці кошти жінка заробила працюючи у ТОВ “Біотехнос”. Окрім того, компанія дала їй у службове користування автівку Тойота Корола 2018 року випуску.
А судячи із соцмереж Вікторії, вона разом зі своєю подругою також займається організацією різноманітних бізнес заходів - тренінгів, конференцій, корпоративів. У профілі Instagram Вікторія вказує, що є співзасновницею івент-агенства “2eventtime”.
(https://bit.ly/2DlK0pw).
Виходить, що проводить заходи Вікторія безкоштовно, адже жодних доходів від цієї діяльності Бужанський у декларації не вказав.

Мабуть, може собі дозволити. Бо родина нардепа має чималі заощадження - 218 тисяч доларів готівкою, 10 тисяч євро та майже 100 тисяч гривень на рахунку у банку (https://bit.ly/31Vd3uo). Цікаво, що у 2018 році Максим Бужанський позичив комусь 350 тисяч доларів, а у 2019 році, вже його 18-річний син позичив комусь 332 тисячі доларів. До речі, ці позики варто було б внести в розділ про фінансові зобов'язання, як кошти, позичені третім особам.

Також серед коштовного майна у нардепа два годинника Bovet вартістю по півмільйона гривень кожний, ланцюг, браслет та авторське право на сценарій.

Коротше, як ви зрозуміли, Максим Бужанський - людина геть не бідна (фінансово, ми не про моральні якості). Але мабуть трохи забудькувата і неуважна. Бо як ще пояснити той факт, що політик декларує дві квартири тата, одну мамину та ще одну дружини, але при цьому не декларує житло, яке на нього ж і зареєстроване. Це двокімнатна квартира у середмісті Дніпра, на вулиці Ульянова. Право власності на неї у нардепа з 2004 року. А от у жодній декларації він про неї не згадує. А це між іншим, декларування завідомо недостовірних відомостей. Як мінімум адміністративна відповідальність, як максимум - кримінальна.

Також Бужанський трохи забрехався в тому, скільки квартир у його батька. У 2018 році нардеп декларує, що у його тата було дві квартири по 52 квадратних метри. Одну придбав нібито у 1992 році, іншу - у 2015. А от в декларації за 2019 рік ці два житла зникають, і з’являються дві інші квартири по 55 квадратних метрів, одна з яких куплена у 2018 році.
Якщо ж вона куплена у 2018 році, то чому її у попередній декларації немає? Виходить, знову декларування завідомо недостовірних відомостей.

Але знаєте, ну міг Бужанський просто і заплутатися, бо ж маючи стільки квартир … однією більше, однією менше… Особливо, коли інвестуєш ще в одну. Так-так, це вже, яка на рахунку?
Справа в тому, що у 2019 році дружина Бужанського Вікторія Кісрієва інвестувала у нову квартиру в майбутній новобудові у Дніпрі - це житло на майже 140 квадратних метрів та одне паркомісце. Інвестиційна угода укладена із ТОВ “Будівельно-монтажне товариство Дніпро”. Ця компанія наразі будує лише один житловий комплекс. Це ЖК “Женева” на вулиці Короленка. На сайті забудови вказано, що житло на майже 140 квадратних метрів - єдине і найбільше у житловому комплексі, розміщене на третьому поверсі і коштує 2,3 мільйона гривень.

До речі, майже на стільки ж у 2019 році поменшала задекларована готівка Вікторії Кісрієвої, порівнюючи з попереднім 2018 роком. Тепер у жінки під подушкою всього 218 тисяч доларів. Це приблизно 5,6 мільйонів гривень. Коротше, ми так зрозуміли, що Бужанському з дружиною дуже повезло - квартири купує і ще й заначка лишається.

Можна було б подумати, що секрет такої заможності сім’ї Максима Бужанського - звичайна економія. Бо ж судячи з декларації, сам нардеп ходить пішки. Ну або ж його дружина на службовій машині возить. От тільки дещо тут не сходиться. Бо ж і сам Бужанський на камеру журналістам зізнавався, що має авто (https://bit.ly/31Xbv2I), і в скандали на машині втрапляв (https://bit.ly/31UJHvV). Ну і сам неодноразово викладав світлини у фейсбук з люксових авто (https://bit.ly/2ZOAv9Z). Тож, Максе, де машина?

Ще один дуууже цікавий факт. Попри мільйонні статки родини, Максим Бужанський не гребує брати компенсацію з бюджету за оренду житла або винайму готельного номера у Києві - як народний депутат. Наприклад, проживання нардепа у столиці в жовтні та листопаді 2019 року обійшлося нам з вами у 80,6 тисяч гривень (https://bit.ly/3gGEc8y). До речі, ці компенсації Бужанський також мав задекларувати. Але чомусь не вніс у декларацію. Може посоромився?

Коротше, поки ми морально готуємось до того, що Бужанський буде називати нас тупими вівцями за цей матеріал, заодно збігаємо з листом про брехні в декларації до правоохоронних органів. Допоможемо Максу “знайти” його майно!