У Дніпрі дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву №3 - єдина в Україні за існуючою інфраструктурою

У Дніпрі дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву №3 - єдина в Україні за існуючою інфраструктурою

Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву №3 єдина в Україні по існуючій інфраструктурі. Це стало можливим після здійснення капітального ремонту, який там не робили вже 30 років. Так, повністю роботи будуть завершені вже до середини серпня.

«З 2016 року в школі розпочато капітальний ремонт, який вже добігає кінця. Наразі, це найкраща школа України за результатами всеукраїнських змагань, а тепер ще і єдина існуюча з подібною інфраструктурою. За чотири роки капітального ремонту нам вдалося повністю реконструювати спортивну базу, де тренуються наші майбутні чемпіони та відбуваються міські та обласні змагання», - розповів начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов.

Директор Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву №3 Олександр Жуков розповів, що вже повністю оновлені комунікації (встановлені системи вентиляції, пожежної безпеки, відео спостереження, виконані роботи з утеплення стін, заміни вікон, заміни електромережі та освітлення), виконано ремонт усіх приміщень, встановлене нове спортивне обладнання (сектори стрибків у висоту та з жердиною), повністю відремонтовано відновлювальний центр, а також встановлено власну котельню.

«На базі нашої школи здійснюється тренування із 46 видів легкої атлетики і нам дуже хотілося, щоб умови для цього були комфортними. Так, після капітального ремонту по усім напрямкам можливо буде здійснювати підготовку та тренування. Сьогодні ми маємо не тільки гарні умови для тренування, а також і для підтримання нормального стану спортсменів», - додав Олександр Жуков.

Учасник дорослої збірної з легкої атлетики Антон Копитько тренується в цьому виді спорту вже більше десяти років, і школа для нього за цей час стала майже рідним домом.

«Якщо порівнювати те, що було, і як є зараз, то це – небо і земля. Зараз вже з’явилася сучасна спортивна інфраструктура. Подібне покращення умов тренування позитивно впливає на наші результати на змаганнях», - зазначив Антон Копитько.

Юна спортсменка Іра Лісовик, яка вже майже півроку відвідує спортивну школу, зауважила, що наразі займатися стало комфортніше:

«Тепер менше вірогідність спотикнутися, бо ніяких каменів під ногами нема. Тепер можливо нормально бігати та стрибати, і для цього є багато простору».

Дар’я Шевцова в легкій атлетиці лише три місяці, і на її думку, новий ремонт у школі красивий і зручний.

Наразі, в школі навчаються 375 учнів – діти з 8 до 23 років, з якими працюють 27 тренерів-педагогів.