У Дніпрі в парку ім. Глоби видаляють хворі та аварійні рослини

У Дніпрі в парку ім. Глоби видаляють хворі та аварійні рослини

У Дніпріу парку ім. Глоби видаляютьаварійні, хворі та фаутні дерева. Кожне таке дерево було оглянуто спеціальною комісією, до складу якої входили як представники парку, так і представники департаменту парків та рекреацій міськради Дніпра.

Сухі, фаутні та хворі дерева є потенційно небезпечними для життя відвідувачів парку та загалом міської інфраструктури. Видалити сухостій та хворі зелені насадження планували ще з весни, тож як тільки було виділене фінансування – провели тендер на відповідні роботи на якому і був обраний виконавець робіт.

Він приступив до зрізу повалених, аварійних та фаутних дерев. Наразі планується видалити близько 200 дерев

При цьому про зелені живі дерева мова не йде.

"Будь-які роботи, які пов’язані з омолодженням, будуть проводитися восени, коли в деревах припнеться рух соків. Ми плануємо привести до ладу дерева та підтримувати їх в тому стані, який буде безпечний для громадян», - зазначив директор департаменту парків та рекреацій ДМР Олександр Буйволюк.

Коли в парку Глоби розпочались роботи з видалення дерев, туди одразу прийшли небайдужі громадяни, активісти громадської організації «Екорада».

В процесі спілкування на власні очі побачивши переконливу картину видалення сухостою та хворих зелених насаджень, люди були задоволені почутим і побаченим та дали змогу робітникам спокійно працювати далі.

«Ми переймаємося долею нашого улюбленого парку, - говорить мешканка Дніпра Ольга. - Хочеться, щоб він залишався зеленим острівцем серед центру міста. Дуже непокоїть його зовнішній вигляд, хочеться, аби тут усе було красиво. Якщо на місці дерев будуть нові – ми тільки за таке видалення. Дуже хочеться, щоб парк привели до ладу».

«Що видаляють аварійні дерева – це дуже добре. Треба прибирати те, що вже віджило, та давати місце для нових, свіжих та сильних дерев. Під час прогулянки парком я особисто одного разу чула, як при сильному пориві вітру дерево почало скрипіти, його почало хитати з боку в бік. Було дуже страшно, бо здавалося, воно зараз впаде», - говорить відвідувачка парку Анастасія.

Роботи в парку триватимуть до кінця місяця.

«Тішить, що парком почали опікуватись. Сподіваюсь, вже найближчим часом він стане таким же квітучим, яким ми його пам’ятаємо», - зазначив мешканець Дніпра Олександр.