Стоп автохам: у Дніпрі інспектори з паркування провели роз’яснювальну роботу з порушниками

Стоп автохам: у Дніпрі інспектори з паркування провели роз’яснювальну роботу з порушниками

З початку цього року в місті зафіксовано більш ніж півтисячі таких порушень.

Паркувати авто в зелених зонах та на газоні заборонено правилами дорожнього руху. Та, не дивлячись на це, деякі водії міста продовжують в якості стоянки використовувати місця, де росте трава.

З початку цього року в місті зафіксовано більш ніж півтисячі таких порушень.

Так, у парковій зоні на Соборній площі інспектори з паркування щодня фіксують до п’яти таких порушень, раніше їх було тут в рази більше – до 35 випадків за день.

«Нині інспектори вже другий тиждень проводять профілактичну роботу з порушниками, які залишають машини на газоні Соборної площі. Вони не тільки нехтують правилами дорожнього руху, а й руйнують міську інфраструктуру. Тут поряд є досить багато обладнаних паркувальних майданчиків, у тому числі і безкоштовних, де можна залишити авто. Але, вочевидь, водіям легше кинути машину на траві та отримати за це адміністративне стягнення, ніж пройтсь декілька метрів до парковки», - сказав під час виїзної пресконференції 24 липня начальник інспекції з питань контролю за паркуванням ДМР Володимир Бацун.

Штраф за таке порушення складає 255 грн. У перші десять днів водій може оплатити його зі знижкою у 50%. Загалом на погашення стягнення в кермувальника є місяць. Якщо водій у цей термін його не сплатить – постанова відправиться до виконавчої служби.

«Дуже часто бувають випадки, коли водії не можуть збагнути, за що їхпритягують до адміністративної відповідальності, бо не розуміють Правил дорожнього руху.Та на сьогодні йде тенденція до зменшення таких випадків, саме тому, що ми з водіями проводимо профілактичні співбесіди, роздаємо спеціальні буклети, де вказано, що саме порушив кермувальник», - розповів головний спеціаліст інспекції з питань контролю за паркуванням, інспектор Євген Тернов.

Після фіксації порушення інспектори залишають на лобовому склі авто повідомлення для водія. Постанова про притягнення до адміністративної відповідальності буде надіслана на адресу власника авто.

«Дуже погано ставлюся до тих, хто паркується на газоні, бо вони не тільки його пошкоджують та розводять бруд навкруги, а й часто не дають можливості пішоходам вільно пересуватись площею. Працюю тут неподалік, сам маю машину. Тут поряд з площею завжди є декілька парковок, де є місця, тому проблеми в тому, щоб залишити машину на стоянці, я не бачу. Але деяким вочевидь просто ліньки пройти декілька метрів від машини до місця призначення, тому вони кидають її де попало», - говорить мешканець міста Дмитро.

«Звісно, мені не подобається, що водії тут залишають свої авто, бо вони і газон «витоптують» і інколи прохід для пішоходів перекривають так, що ходити незручно, і для дітей це потенційна небезпека, адже неподалік дитячий майданчик», - говорить мешканка Дніпра Ольга.

«Зараз у місті точно можна знайти паркувальний майданчик, а незалишати машину на газоні, порушуючи правила. Я сам водій, коли мені потрібно залишити десь машину, я шукаю місце на парковці, а не кидаю машину аби як. Правил потрібно дотримуватись», - говорить мешканець Дніпра Петро.