З 1 серпня в Україні змінюються протиепідемічні правила

З 1 серпня в Україні змінюються протиепідемічні правила

Між різними зонами буде обмежено рух транспорту і встановлені відповідні пости на їх кордонах.

З 1 серпня в Україні змінюються протиепідемічні правила. Про це йдеться упостанові Кабінету міністрів.

Залежно від ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях будуть визначені "зелена", "жовта", "помаранчева" і "червона" зони. Кожному кольору відповідатиме певний перелік обмежень.

Передбачається, що між "зеленою" та "червоною" зонами буде обмежено рух транспорту і встановлені відповідні пости на їх кордонах.

Рівень епідемічної небезпеки встановлюється за результатом оцінки епідемічних показників та визначається рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке розміщується на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України (за посиланням http://covid19.gov.ua).

Цей рівень може змінюватися для всієї території регіону або території окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону.

В регіоні, щодо якого відсутнє рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про встановлення рівня епідемічної небезпеки, застосовуються протиепідемічні заходи, передбачені для "зеленого" рівня епідемічної небезпеки.

У разі відповідності регіону за ознаками регіону із значним поширенням COVID-19 більше ніж п’ять днів підряд Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збирається позачергово та приймає рішення про зміну рівня епідемічної небезпеки на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону з урахуванням результатів оцінки епідемічної ситуації та положень цієї постанови.

Вся інформація щодо відповідності регіону певній зоні буде розміщена на сайті МОЗ, вона оновлюватиметься кожні 5 днів.