У Дніпрі капітально ремонтують школи: діти та батьки в захваті

У Дніпрі капітально ремонтують школи: діти та батьки в захваті

У Дніпрі проводять капітальні ремонти навчальних закладів. Розпочали з тих, де 1000 учнів і більше.

У школі №99, що на вулиці Комбрига Петрова, 17, навчаються 1220 дітей. Тут комплексно реконструюють санвузли та їдальню.

«Наші батьки хочуть, аби у їхніх дітей була гарна їдальня, і вони користувалися сучасними туалетами із гарячою водою, індивідуальними кабінками. І це, перш за все, вимога часу. На сьогоднішній день виконано більшу частину робіт по капітальному ремонту. Нам треба було відремонтувати 19 санвузлів і вже 9 з них повністю готові. Останні будуть готові до 1 серпня. В їдальні вже ведуться оздоблювальні роботи. Завезені і меблі. Роботи тут будуть завершені до 25 серпня», - розповів директор багатопрофільної гімназії №99 Володимир Гончаров.

Ремонт тут проходить під постійним контролем батьків. Так, голова батьківської ради Максим Мельник каже:

«Стан туалетів у школі був дуже поганий. Уявіть, їх не ремонтували від самої забудови. Був неприємний запах та й умивальники були старі й не гарні. Моя дитина відчувала дискомфорт. Ми, якщо можна так сказати, виграли лотерею, коли департамент гуманітарної політики обрав серед інших шкіл для капітального ремонту і нашу. Я стежу за ходом ремонту: все фотографую, показую іншим батькам. Вони дуже задоволені, не очікували такого високого рівня. Я думаю, що в департаменті гуманітарної політики прийняли вірне рішення - робити не поточні ремонти, а капітальні. Отриманий результат виглядає по-європейські і діти будуть задоволені».

Заступниця голови батьківської ради 99-ої школи Інеса Петрова додає:

«Дитина ходить до цього учбового закладу вже п'ять років. Вона згадує стан навчального закладу раніше і вже після капітального ремонту: « Туалети були страшні ,кабінки були відкриті, а це неправильно. Кожна дитина має відчувати комфорт. Моя дитина хотіла щоб було, як дома. Наразі ми задоволені. Чудове кольорове оформлення. Зручні унітази, рукомийники та сушарки. Все зроблено з великою любов'ю до наших дітей».

Дніпрянка Дар’я Богдан цього року обрала для своєї першокласниці саме цю школу:

«Нас влаштовують умови в цьому навчальному закладі. Школа, як другий дім, і тому тут діти мають відчувати себе комфортно. Важливо все: і нормальні туалети, і нормальні їдальні. Усе має бути зручним для дітей. Тут саме так!»

У школі №31, що на вул. Фабрично-заводській, 22, навчаються 1063 дітей. Тут комплексно реконструювали санвузли, їдальню та спортивну залу. За словами директора Віктора Нецького, упродовж десятиліть кошторис навчального закладу не передбачав статей, які б враховували ремонти приміщень, закупівлю меблів та обладнання. Ці проблеми не вирішувалися роками.

«У нашому навчальному закладі від нуля зробили 19 санвузлів, їдальню та спортивну залу. За минулий навчальний рік все залишилося в гарному стані і нічого не вийшло із ладу. Виконаними роботами задоволені усі. Я сам як директор приїздив кожного дня до закладу і задавав строки робітникам. Працівники були підібрані добре, і вони робили все дуже добре».

Мати учня цієї школи Еліна Колчина зазначила:

«Нам не байдуже все те, що відбувається у навчальному закладі. Ми вдячні за спортивний зал, і я особисто зверталася до мера, і до мене прислухалися. До ремонту спортивна зала була в жахливому стані. Зроблено в нашій школі навіть більше, ніж ми очікували. Усе зроблено з любов’ю. До капітального ремонту були і великі проблеми із санвузлами, а зараз все облаштовано в повному обсязі. Ми задоволені і вдячні»

У середній загальноосвітній школі №54, яка у провулку Парусний, 3, також здійснили капітальний ремонт у їдальні та санвузлах. 1200 дітей тепер навчаються в нормальних умовах.

«За 42 роки в приміщенні школи не робилися капітальні ремонти, а лише косметичні. Але ми таки дочекалися капітального ремонту і дуже задоволені. Зараз усе це виглядає гарно та практично. За проєктом нам також вклали тактильну плитку та зробили окремий туалет для людей із інвалідністю. Ми просимо ще встановити пандус», - розповідає в.о.директора школи №54 Віта Хмура.

Член батьківського комітету школи Віктор Матюхін:

«За ці роки відбулися значні зміни. Радянську їдальню перетворили на приміщення, що схоже на кафе, або, навіть, ресторан. Туалети стали більш зручними -тепер там кабінки. Батьки і діти дуже задоволені, бо школу оновлюють».